(c) KRS archyvo nuotr.

Kalėdų stebuklo ir dovanų laukimo nuotaika, giliai širdyje slepiamas svajonių išsipildymo troškimas jau su pirmuoju žiemos sniegu pasibeldė į visus namus. Šiuo laikotarpiu suaugusieji aprastai skaičiuoja nuveiktus darbus, o vaikai – išmoktus eilėraščius, daineles ir gerus darbelius. Domeikavos vaikų dienos centro mažieji lankytojai šias Kalėdas pasitinka vos prieš kelias savaites suremontuotose patalpose. Naujųjų metų išvakarėse bus perkirpta ir greta esančios salės juostelė. Laisvos patalpos vaikų dienos centrui ir pagalbos šeimai tarnybai atsirado, kai iš daugiabutyje įrengtų kabinetų išsikėlė policijos nuovados tarnautojai.

Su dovanomis ir šiltais linkėjimais į vaikų šventę atvyko Kauno rajono savivaldybės mero pirmoji pavaduotoja Regina Lukoševičienė, Tarybos narys Irenejus Šmidtas, šventinėmis iliuminacijomis apšvietęs pagrindinę Domeikavos gatvę, socialinės apsaugos ir darbo ministro Donato Jankausko padėjėja Laima Stankevičienė, atvežusi šokoladu kvepiančią dovaną draugiškai centro bendruomenei, Domeikavos seniūno pavaduotoja Vita Sutkienė. Centro direktorė ir darbuotojos spėjo ne tik suktis vaikų žaidimų sūkury ar priminti jaunajam aktoriui pamirštą repliką, bet ir, greit „įšokus“ į Kalėdų senelio drabužius, pradžiugint vaikus ir svečius iš maišo dalijamomis dovanėlėmis.

„Ši vieta ypatinga tuo, kad atėję čia jūs galite susirasti draugų, kuriuos šiandien ir pristatėte, žaisti, kurti spektaklius, vieną jų šiandien ir parodėte, padedami centro darbuotojų mokytis paprastų, tačiau gyvenime labai reikalingų dalykų. Ateinantieji metai jūsų bendruomenei – darbuotojams, vaikams, jų tėvams – bus dar gražesni, nes savo šventes galėsite švęsti naujoje salėje. Tegul Naujieji metai atneša į namus šilumą, gėrį, tegul išsipildo jūsų troškimai“, – visiems linkėjo R. Lukoševičienė.

Domeikavos vaikų dienos centrą lanko apie 60 vaikų, daugiausia iš Domeikavos gyvenvietės. Padedami specialistų čia jie ruošia pamokas, tvarko vidines patalpas ir lauko aplinką. Darbuotojos džiaugiasi, kad socialinės rizikos šeimose augantys vaikai taip išmoksta būtiniausių įgūdžių ir supranta kasdieninių darbų svarbą. Kartais darbuotojos juokauja, kad vaikai tokie darbštūs ir taip gražiai susitvarko, jog nereikia samdyti valytojų. Centro rėmėjai vaikams yra padovanoję biliardo stalą ir stalo teniso įrangą, o už pinigus, gautus per bendruomenės šventes ar muges pardavus rankdarbius, nuperkama naujų dažų, popieriaus, teptukų, dekupažo priemonių, karoliukų ir reikalingų įrankių vaikų mėgstamoms veikloms.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: