Septinto pratimo akibrokštas – daugybė aikštelių
(c) Organizatorių archyvo nuotr.

Rugpjūčio 7 d. orai Europos sklandymo čempionato Pociūnuose organizatoriams sukėlė nemažą galvos skausmą dėl pratimo vykdymo, bet išeitis buvo surasta ir, pateikus čempionato dalyviams visiškai naują maršrutą ir užduotį, sklandytuvai buvo pakelti į oro erdvę.

Septintas pratimas skiriasi nuo kitų tuo, kad pagrindinis jo tikslas – išsilaikyti ore ne mažiau dviejų valandų bei per tą laiką nuskristi kuo didesnį atstumą bei grįžti į Pociūnus.

Deja, tai padaryti pavyko mažesnei startavusių pilotų daliai.

15 m klasėje laimėjo sklandytojas iš Vengrijos Gyorgy Gulyas, antras buvo čekas Petr Tichy, trečias – austras Andreas Lutz. Lietuvis Gintautas Zubė parodė ketvirtą rezultatą. Kęstučiui Miliūnui šis pratimas nepavyko. Jis buvo tik 17-tas.

Bendroje įskaitoje (po septynių pratimų) ir toliau pirmauja trejetas iš Prancūzijos: Christophe Ruch, Denis Guerin ir Louis Bouderlique. Gintautas Zubė yra tryliktas, Kęstutis Miliūnas – dvidešimt antras.

18 m klasėje į finišo vietą sugebėjo grįžti tik du pilotai. Pirmas buvo Riccardo Brigliadori iš Italijos, antras – austras Wolfganng Janowitsch. Trečią vietą užėmė Fredy Zulliger iš Šveicarijos. Mindaugas Žaliukas parodė aštuntą rezultatą, o Gintautui Butnoriui sekmadienis neatnešė sėkmės – jis buvo tik dvidešimt septintas.

Bendroje įskaitoje pirmauja lenkų duetas Karol Staryszak ir Zbignew Nieradka bei danas Peter Eriksen. Lietuviai užima dvyliktą (Mindaugas Žaliukas) ir dvidešimt pirmą (Gintautas Butnoris) vietas.

Atviroje klasėje laimėjo prancūzas Killian Walbrou, vokietis Bruno Gantenbrink buvo antras, čekas Petr Krejcirik – trečias. Sunki diena buvo lietuviams. Gintaras Drevinskas buvo penkioliktas, o Stasys Skalskis – devynioliktas.

Po septynių pratimų pirmauja vokietis Markus Frank, lenkiantis čeką Petr Krejcirik bei prancūzą Killian Walbrou. Lietuvos atstovas Gintaras Drevinskas yra aštuntas, o prieniškis Stasys Skalskis – devynioliktas.

Pirmadienis – laisva diena, bet gali būti, jog jų bus daugiau, nes orų prognozė šiai savaitei nelabai palanki sklandymui.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: