(c) Vaizdo montažas iš http://rotusesaikste.mikrovisata.tv/
Pasiruošimas šventei vyksta jau nuo vakar. Šiuo metu Rotušės aikštė yra tuščia, tačiau jau po 7 valandų čia susirinks daug šventiškai nusiteikusių kauniečių.

Šiandien Kaune pagrindinės miesto eglutės įžiebimu prasidės tikrasis šventinis maratonas, kuris tęsis daugiau nei mėnesį.

Pagrindinės miesto eglės įžiebimo ceremonijoje pirmą kartą kauniečiams ir miesto svečiams džiugių akimirkų suteiks kolektyvas iš užsienio – pasaulyje gerai žinomas gatvės teatras iš Vokietijos „Des Aktionstheater PAN.OPTIKUM“.

Lapkričio 27 d. Kauno rotušės aikštėje susirinkusiems žmonėms vokiečiai parodys originalų šviesų, ugnies ir fejerverkų spektaklį „Il corso“. Iš 25-ių aktorių, muzikantų, oro ir ugnies akrobatų sudaryta trupė savo pasirodymais sukuria nepakartojamą reginį ir šventišką nuotaiką.

„Šis vokiečių gatvės teatras yra garsus visame pasaulyje, todėl džiaugiamės galėdami jį pristatyti pačios gražiausios metų šventės proga miestiečiams ir Kauno svečiams. Valandą truksiantis jų spektaklis turėtų nepalikti abejingų“, – sakė šventę organizuojančio Kauno kultūros centro „Tautos namai“ direktorius Albinas Vilčinskas.

Pasak jo, šventę aplankys ir pats Kalėdų senelis, tačiau esminius eglutės įžiebimo ceremonijos aspektus norėjo išlaikyti paslaptyje, kad šeštadienį susirinkusiųjų į rotušės aikštę lauktų didesnė staigmena.

„Galiu pasakyti tiek, kad eglutė bus dar gražesnė nei pernai, tikiuosi, ir vėl gražiausia Lietuvoje. O jos aplankyti atėjusius miestiečius iki pat Trijų Karalių šventės stebins paukščių čiulbėjimas“, – paslaptingai šypsojosi šventės organizatorių vadovas.

Į šventę norintiems atvykti savo automobiliu patariama atkreipti dėmesį į tai, jog Rotušės aikštėje nuo 15 val. bus ribojamas automobilių eismas, o renginio metu jis bus visiškai sustabdytas. Vairuotojai kviečiami atkreipti dėmesį į kelio ženklus, kurie ribos automobilių statymą kai kuriose Rotušės aikštės vietose. Draudimas galios iki lapkričio 28 dienos ryto, kol bus visiškai išmontuota speciali įranga.

Kauniečiai, kurie pabūgs šalto oro ar dėl kitų priežasčių neatvyks į miesto šventę, kviečiami ją stebėti internetu.

Parengta remiantis Kaunas.lt informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: