(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gruodžio 9 d., trečiadienį, 12 val. Kauno miesto savivaldybės didžiojoje salėje vyks konferencija, skirta tarptautinei antikorupcijos dienai.

Konferencijoje sveikino žodį tars Kauno miesto savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijos pirmininkas doc. dr. Raimundas Kaminskas, apie oligarchiją, korupciją ir universitetą kalbės prof. habil. dr. Gediminas Merkys, pranešimą tema „Kas naujo kovoje su korupcija?“ skaitys prof. dr. Jolanta Palidauskaitė.

Tarptautinė antikorupcijos diena nuo 2004 metų visame pasaulyje kasmet minima gruodžio 9-ąją. Ji skirta atkreipti dėmesį į plintančią korupciją ir paskatinti žmones užkirsti jai kelią. Šią dieną įvairiose pasaulio šalyje rengiamos demonstracijos, diskusijos apie verslo įmonių, privačių asmenų teises bei korupcijos atvejus. Įvairių šalių televizijos, taip pat ir Lietuvos, transliuoja dokumentinius filmus, laidas šia tema.

Tarptautinę antikorupcijos dieną inicijavo ir paskelbė Jungtinės Tautos. Gruodžio 9-oji pasirinkta todėl, kad šią dieną 2003 metais Meridoje (Meksikoje) įvyko aukščiausio politinio lygio konferencija kovos su korupcija problemoms spręsti. Jos metu buvo pasirašyta Jungtinių Tautų konvencija prieš korupciją.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: