(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Po ,,Sidabrinė gervė 2010“ apdovanojimų lietuviški filmai nuo birželio 5 dienos keliauja per šalies miestus ir miestelius. Liepos 3 dieną, 21 valandą ,,Sidabrinės gervės“ atskris ir į Raudondvarį. Tą vakarą bus rodomas pilnametražis filmas „Stiklainis uogienės“ (Ramunė Čekuolytė-Che), trumpametražis filmas „Lernavan“ (Marat Sargstyan) ir dokumentinis filmas „Upė“ (Julija Gruodienė, Rimantas Gruodis). Raudondvario dvaro sodyboje po atviru dangumi Jūs taip pat turėsite galimybę susitikti ir pabendrauti su žymiais kino, teatro ir televizijos aktoriais, režisieriais, prodiuseriais.

Kadangi vasaros kino festivalis vyksta lauke, prašome atsinešti sulankstomas kėdutes ar patiesaliukus, nuo kurių Jums būtų patogu stebėti demonstruojamus filmus.

Festivalio ,,Sidabrinės gervės naktys“ sumanytojas – televizijos prodiuseris Rolandas Skaisgirys sako jau ne vienus metus brandinęs idėją nuvežti šiuolaikinį, profesionalų, lietuvišką kiną į šalies miestus ir miestelius, kuriuose nebelikę nei kino teatrų, nei kiną rodančių kultūros centrų. Į juos keliauja specialūs ekranai, keli skirtingų žanrų filmai.

Kauno rajono savivaldybės informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: