Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kreiptis į Kauno savivaldybės administracijos direktorių, kad iš jo administruojamo rezervo fondo būtų skirta lėšų S. Dariaus ir S. Girėno stadiono apšvietimo bokšto remontui – tokį sprendimą priėmė ketvirtadienį, birželio 14 d., posėdžiavusi Savivaldybės ekstremalių situacijų komisija.

Keturių bokštų remontui reikia 260 tūkst. litų.

Tai, kad stadione stovintys apšvietimo bokštai kelia grėsmę stadione sportuojantiems, dirbantiems ir į renginius susirinkusiems žmonėms buvo nustatyta jau 2004-aisiais. Tada miesto biudžeto lėšų šių statinių remontui nebuvo skirta. Pasak VšĮ S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovo Vyto Snarskio, dar vienas tyrimas atliktas 2010 metais. Ekspertų išvados liudijo, kad bokštų būklė kritinė, tad vėl buvo kreiptasi į Savivaldybę lėšų remontui.

„Šiemet apšvietimo bokštų remontui numatyta skirti 100 tūkstančių litų. Šią sumą turėtume gauti iš Privatizavimo fondo, tačiau jis šiuo metu pustuštis, o situacija labai grėsminga. Jei pūsteltų stiprus vėjas, bokštai gali griūti”, – situaciją komentavo centro vadovas.

Apšvietimo bokštų būklę tyrusių ekspertų nuomone, stipriai pažeista statinių konstrukcijos struktūra. Labiausiai pažeisti suvirinti sujungimai, statiniui svarbios įstrižų ir vertikalių strypų jungtys kai kur jau yra nutrūkusios. Specialistai siūlo pirmiausia stiprinti konstrukcijos sujungimo mazgus ir padengti juos antikorozine danga. Jei leistų finansinės galimybės, būtų naudinga nuvalyti visa bokštų paviršių ir padengti antikorozine danga.

Ekspertai įsitikinę, kad remontuoti būtina visus keturis apšvietimo bokštus ir pataria pirmiausia remontuoti prie įėjimo į stadioną stovinčius bokštus, nes jie yra aukštesni ir nelaimės atvejų griūtų ant tribūnų ir tako.

Nors apšvietimo bokštai pastatyti apie 1979-uosius, VšĮ S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro vadovas ragina neskubėti nupjauti stadione stovinčius statinius, nes jau suplanuotos futbolo, regbio, lengvosios atletikos varžybos.

„Apšvietimo įranga nėra moderni ir reikėtų pagalvoti, kaip ją keisti, tačiau patys bokštai dar gali tarnauti, tik juos būtina kuo skubiau sutvirtinti”, – teigė V. Snarskis.

2013 m. S. Dariaus ir S. Girėno stadione planuojama surengti Pasaulio jaunių futbolo ir Europos lengvosios atletikos komandų čempionatus.

Rūta Vaitevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: