(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Antradienį vykusiame Miesto ūkio ir energetikos komiteto posėdyje buvo svarstomas klausimas dėl spaudoje pasirodžiusios informacijos apie galimą dalies bendrovei „Kauno energija“ priklausančių pastatų ir statinių Jėgainės g. 12 (Petrašiūnų elektrinės) nuomą.

Komiteto narius nustebino tokia informacija, nes apie elektrinės nuomą nebuvo pranešta nei administracijos direktoriui, nei miesto merui, nei Miesto ūkio ir energetikos komitetui ar jo pirmininkui.

„Tai nėra paprastas pastatų ir statinių nuomos konkursas. Todėl labai svarbu, kad juose ir toliau būtų vykdoma energetinė veikla. Paskelbto konkurso pavadinimas klaidina ne tik investuotojus, bet ir miestiečius. Mums svarbiausia, kad nebūtų pažeistos miesto gyventojų teisės. Turi būti išlaikytos palankios energijos kainos vartotojui, aiški ir suprantama nauda gyventojui. „Kauno energija“, skelbdama šį konkursą, nepasitarė su miestu ir peržengė savo įgaliojimų ribas“, – situaciją komentavo Miesto ūkio ir energetikos komiteto pirmininkas Gediminas Žukauskas.

Posėdyje dalyvavęs „Kauno energijos“ generalinis direktorius Rimantas Bakas informavo komiteto narius apie „Kauno energijos“ veiklą ir situaciją dėl Petrašiūnų elektrinės.

Miesto ūkio ir energetikos komiteto nariai aiškiai išsakė savo poziciją, jog šis konkursas arba turi būti nutrauktas, arba pratęstas jo terminas su pakoreguotomis sąlygomis.

„Skelbimas buvo išspausdintas penktadienį „Verslo žiniose“. Mums nesuprantama, kodėl pasirinktas tik vienas laikraštis, kodėl neišnaudojama virtuali erdvė. Turi būti laikomasi konkurencingumo principų ir visiems, norintiems dalyvauti konkurse, sąlygos privalo būti vienodos. Komiteto manymu, konkurso terminai tikrai nerealūs. Konkursas privalo būti pratęstas 2-3 mėnesiams, žinoma, prieš tai pakoregavus jo sąlygas. Esamos konkurso sąlygos net nebuvo pristatytos Savivaldybės atstovams“, – teigė komiteto pirmininkas G. Žukauskas.

Komiteto pirmininkas informavo, jog pirmadienį (lapkričio 2 d.) rinksis „Kauno energijos“ stebėtojų taryba, kuriai bus rekomenduojama nutraukti konkursą arba skelbti naują su pakoreguotomis sąlygomis. Be to, nuomos konkursas turėtų būti tarptautinis ir spaudoje išspausdintas užsienio kalba.

Vilija Žukaitytė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: