skrandos lankstiniai
stogodanga.lt archyvo nuotr.

Pirmas klausimas, perskaičius tokį straipsnio pavadinimą, kyla: „o kada yra skardos lankstinių sezonas?“

Pabandysiu atsakyti į šį klausimą. Gyvename Lietuvoje, kur oro sąlygos nenuspėjamo, kur vieną dieną šviečia saulė, o kitą dieną pliaupia lietus ant stogo dangos. Pas mus sudėtinga susiplanuoti skardos gaminių montavimo darbus į priekį, nes oro prognozės dažnai keičiasi. Todėl dažniausiai, paklausus, o kada reikia pagaminti skardos lankstiniu, išgirstu atsakymą: „vakar“.

Pastebėjau, kad žmonėms skardos lankstymas pasidaro aktualus tada, kai atšyla oras iki plius penkiolikos laipsnių. Tada jie eina pas skardos lankstytojus ir užsisakinėja skardinius gaminius. Yra du tipai žmonių, kurie užsisakinėja skardos lankstymo paslaugas: stogdengiai ir paprasti darbštūs Lietuvos žmonės, kurie po žiemos nori pasitaisyti savo būstą.

Stogdengiams skardos lankstymas nėra labai skubus. Jie užsisako stogo dangą, ją gamina dažniausiai porą savaičių ir per tą laiką pagaminami nestandartiniai skardos gaminiai. Kai stogas atvažiuoja į objektą jie atvažiuoja pas skardos lankstytojus ir pasima skardos gaminius. O jei skardinių lankstinių labai daug, užsako transportą ir užsakytos detalės atvažiuoja tiesiai į statybų aikštelę. Stogdengiams gaminiai daromi be streso, ramiai.

Su darbščiais žmonėmis, kurie patys montuojasi gaminius yra truputėli sunkiau. Šie žmonės dažniausiai nežino, kad pas skardų lankstytojus yra eilės ir neįmanoma iš karto pagaminti jų gaminius, kad ir kaip jie norėtų. Deja, jie užsakymą paduoda savaitės gale po darbo ir tikisi, kad skardos lankstymas bus atliktas iki savaitgalio, kad jie ramiai galėtų susimontuoti lankstinius šeštadienį arba sekmadienį. Jei skardos lankstytojas yra geras specialistas ir moka ne tik gerai gaminti gaminius, bet ir teisingai susiplanuoti laiką, jis viską suspės. Aišku atostogų vasara ir ramių vakarų neturės. Bet ar tai svarbu? Skardos lankstinių beveik niekas neužsakinėja žiema, tada ir galima pailsėti bei paatostogauti.

Skardos lankstymo beveik niekam nereikia po žiemos švenčių porą mėnesių. Kovo mėnesį prasideda užklausimai ir kuo labiau į vasarą, tuo užsakymų srautas didėja. Aišku būna ir išimčių, jei žiema labai šilta, turiu omeny daug dienų su pliusine temperatūra, žmonės statosi namus ir jiems reikia gaminti skardos gaminius. Pavyzdžiui žiema iš 2013-ųjų į 2014-uosiu buvo labai šilta ir užsakymų lankstytojams netrūko.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: