© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Škotijos sekmadieninis laikraštis “Sunday Herald” tapo pirmuoju Didžiojoje Britanijoje, atvirai išreiškusiu palaikymą Škotijos nepriklausomybei, o toks žingsnis labai parankus nacionalistams prieš rugsėjo 18 dieną vyksiantį referendumą.

Visi 16 metų ir vyresni Škotijos gyventojai turės teisę balsuoti, ar jų regionas turėtų nutraukti jau 307 metus gyvuojančią sąjungą su Angliją ir pasitraukti iš Jungtinės Karalystės sudėties. Jeigu dauguma pasisakys už tokį sprendimą, Škotija taps nepriklausoma valstybe 2016 metų kovo 24 dieną.

Glazge leidžiamas laikraštis, kurio tiražas – 24 tūkst. egzempliorių, paskelbė savo redakcijos poziciją pirmajame puslapyje išspausdintame straipsnyje su antrašte “Sunday Herald” sako “Taip” ir Škotijos nacionalinio augalo – usnies – atvaizdu.

“Apsvarstęs argumentus, “Sunday Herald” nuoširdžiai ir pabrėžtinai įsitikinęs, kad geriausia išeitis yra balsuoti už nepriklausomybę, – sakoma laikraščio straipsnyje. – Referendumą laikome ne pasirinkimu tarp dabartinės padėties išlaikymo arba neaiškios ateities, bet tarp bankrutavusios politinės struktūros ir galimybės perkurti mūsų visuomenę didesnę lygybę užtikrinančiu, visus įtraukiančiu, atviru ir teisingu būdu.”

Pastarosiomis savaitėmis skelbti apklausų rezultatai rodo, kad mažėja atotrūkis tarp nepriklausomybės šalininkų ir atsiskyrimo.

Laikraštis pažymėjo tikintis, kad nepriklausoma Škotija tikriausiai sutiks išlaikyti valiutų sąjungą su Jungtine Karalyste, nors Britanijos vyriausybė tvirtina, kad toks scenarijus neįmanomas.

“Sunday Herald” taip pat pažymėjo esantis tikras, kad Škotija išliks Europos Sąjungos (ES) nare.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: