(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Sausis šiemet vėl suteikia galimybę prisiminti, kas yra tikroji žiema. Nors vakar dieną ir šiąnakt snigo ir pustė, šį rytą Kauno rajone į maršrutus išvažiavo visi visuomeninio transporto autobusai. Deja, ne visi jie pasiekė galutinę maršruto stotelę, todėl iš pat ryto imtasi priemonių, kad keliai būtų išvažiuojami. 10 valandą probleminės vietos jau buvo sutvarkytos, o keliuose dirbo apie penkiasdešimt traktorių, greiderių ir kitokios technikos. Rajono keliuose sniegą valo seniūnai savo turima technika, ūkininkai, bendrovės, turinčios tam tinkančios technikos.

Kadangi panašūs orai išsilaikys ir savaitgalį, Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius Vytas Bancevičius paprašė seniūnų, kad jie neišjungtų mobiliųjų telefonų, būtų pasiekiami ir esant būtinybei užtikrintų pagalbą. Taip pat direktorius ragina Kauno rajono teritorijoje esančių objektų vadovus vadovautis civilinės gynybos reikalavimais gresiant ekstremaliai situacijai.

Gyventojų prašoma be reikalo nevykti iš namų viešuoju ir nuosavu transportu, iš rajono kelių ir gatvių pasiimti palikus automobilius, kad jie netrukdytų sniego valymo darbams, atsikasti įvažas į kiemus, kad, esant reikalui, greitosios medicininės pagalbos, gaisrinės ir policijos automobiliai galėtų jus pasiekti, šalinti nuo pastatų stogų susikaupusį sniegą.

Komunalinės įstaigos paragintos atkasti ir pažymėti vandens hidrantus, kad juos, esant reikalui, lengvai rastų ir greitai galėtų prisijungti gaisrininkai. Komunalinių paslaugų centro darbuotojai taip pat pasirengę talkinti iškilus problemoms. Tačiau pirmiausia gyventojai pagalbos turėtų kreiptis į savo seniūniją ir būti supratingi, nes valyti kelius yra brangus ir beprasmis darbas. Siaučiant pūgai dienos darbas paprastai sunaikinamas per valandą ar net greičiau.

Kauno rajono savivaldybės administracijos direktorius dėkoja ūkininkams, bendrovėms už pagalbą, gyventojams ir prašo jų ir toliau būti geranoriškais, pakančiais ir supratingais.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: