(c) R. Vilko nuotr.

Šį savaitgali didelis būrys ekstremalų rinkosi Nidoje prie mūsų dainiaus Vytauto Kernagio paminklo, kur extreme-sports.lt vykdė pirmąjį Lietuvos jėgos aitvarų žiemos čempionato etapą.

Nidos gyventojai ir svečiai turėjo progą stebėti kaip Kuršmarių ledas pasipuošė visomis vaivorykštės spalvomis nuspalvintais jėgos aitvarais.

Gamta šį kartą suteikė puikias sąlygas dalyviams. Į varžybas iš viso užsiregistravo keturiasdešimt dalyvių. Šeštadienį dalyviai varžėsi pučiant 6-7 metrų per sekundę pietryčių krypties vėjui. Sekmadienį vėjas sustiprėjo, gūsiuose siekdavo ir visus 12 m/s, ir kai kuriems dalyviams vėjo buvo net per daug.

Cource race – tai viena populiariausių čempionato rungčių. Kuomet vienu metu į pažymėtą trasą prieš vėją startuoja didelis  dalyvių skaičius. Laimi pirmasis įveikęs distanciją ir kirtęs finišo liniją.

Course race startai prasidėjo nervingai, ne visi dalyviai susitvarkė su priešstartine įtampa, dėl ko teko kartoti pirmojo važiavimo starto procedūrą. Šeštadienį buvo surengti du įskaitiniai  Course race startai, sekmadienį dar du. Dalyviai atkakliai kovėsi dėl kiekvieno distancijos metro, o nugalėtojas paaiškėjo tik suskaičiavus taškus po visų keturių važiavimų. Prizininkų trejetukas išsidėstė taip:

  1. Justinas Žalys           (Slingshot)
  2. Artūras Morauskas  (Best)
  3. Artūras Gudauskas   (Cabrinha)

Šeštadienį startavo ir ekstremalus ištvermės maratonas – Nida Juodkrantė. Šią distanciją buvo mėginama įveikti ir praėjusiais metais, tačiau dėl didelių properšų nuo  Pervalkos švyturio iki Juodkrantės,  distancija buvo sutrumpinta iki Pervalkos. 14 km atstumas pernai buvo įveiktas per 25 minutes. Šiemet dalyviams pavyko įveikti visą numatytą maršrutą. Pirmasis įveikęs trasą – Juodkrantėje finišavo po 55 minučių. Trasa buvo itin sudėtinga ir pateisino ekstremaliausios rungties titulą. Pervalkos švyturio teritoriją, dalyviai praminė „Bermudų Trikampiu“. Čia vėjas keitė kryptį ir stiprumą, sniego dangą keitė  plonas ledas. Starte Nidoje dalyvavo 33 dalyviai, o finišą Juodkrantėje pasiekė tik 17. Distancijoje nepavejami buvo sportininkai su slidėmis:

  1. Tadas Sidaravičius (SCK)
  2. Tomas Petraitis       (Best)
  3. Justas Gadeikis       (SCK)

Netrukus finišą pasiekė ir dalyviai su snieglentėmis:

  1. Artūras Morauskas (Best)
  2. Eduardas Silva        (Naish)
  3. Justinas Žalys         (Takoon)

Sekmadienio varžybas pradėjo Freestyle rungtis. Pučiant 10m/s vėjui dalyviai demonstravo įspūdingus triukus, džiugino susirinkusius žiūrovus iš ties įspūdingais šuoliais. Daugiausiai žiūrovų ir teisėjų simpatijų sulaukė pačius radikaliausius triukus demonstravęs klaipėdietis Artūras Gudauskas, o visas prizininkų trejetas galutinėje įskaitoje išsidėstė taip:

  1. Artūras Gudauskas (Cabrinha)
  2. Artūras Morauskas (North)
  3. Povilas Vaisiauskas (Flexifoil)

Renginį vainikavo Speed rungtis, kur 700 metrų ilgio distancijoje bandė išvystyti kuo didesnį greitį. Oro sąlygos tam buvo itin palankios ir pernykštis neoficialus 52.14km/h greičio rekordas priklausęs Eduardui Silvai buvo pagerintas. Dabar greičiausiojo titulas priklauso klaipėdiečiui Mariui Nevierai, kuriam distancijoje pavyko išvystyti 56.35km/h greitį čiuožiant snieglente. Greičiausiųjų trejetukas atrodo taip:

  1. Marius Neviera (snieglentė)      (Cabrinha)
  2. Gediminas Sinkevičius (slidės) (Ozone)
  3. Eduardas Silva (snieglentė)       (Naish)

Visi varžybų prizininkai buvo iškilmingai pagerbti Nidos informacinio centro salėje surengtoje apdovanojimų ceremonijoje, kur susirinko gausus būrys dalyvių. Šalto vėjo nugairintus veidus puošė šypsenos.

Nidoje surengtą pirmąjį čempionato etapą artimiausiu metu pratęs antrasis etapas kurį ketinama surengti Trakuose ant Galvės ežero.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: