Birželio 11 d., penktadienį 17 val. nacionalinio M. K. Čiurlionio dailės muziejaus A. Žmuidzinavičiaus kūrinių ir rinkinių muziejuje, Putvinskio g. 64, Kaunas atidaroma personalinė dailininkės Sofijos Rickevičiūtės akvarelės ir tapybos darbų paroda.

„Kaip žmogui reikia oro, vandens, saulės šilumos, gyvenimo džiaugsmo, – taip man reikalinga tapyba, be kurios nematyčiau gyvenimo.
Meilė grožiui, menui perimta iš tėvų, itin jautrios mamos. Muzika visada žavi. Tapydama per spalvas noriu atskleisti dvasinį skambesį, kad darbai būtų spalvingi ir juose šviestų žmogiška šiluma ir šviesa. Kad darbuose jaustųsi paprastumo žavesys, jautrumo betarpiškumas. Norėtųsi, kad jaustųsi tarsi oro virpėjimas natūralus nenusakomas grožis. Žaviuosi meistriškumu, virtuoziškumu ir aukšta meistryste. Darbuose sąmoningai palieku neišbaigtumo – tai lyg šviežias oras, laiku sustabdytas potėpis priduoda gilumo.

Po daugelio metų mano darbuose susikristalizavo sakralinė tema. Šia tema sprendžiu šiuolaikiškas problemas. Trokštu, kad darbai būtų nutapyti su polėkiu. Tarsi juos pamačius dvasia skraidytų.
Norėčiau tobulėti ir nesustojant žavėtis gyvenimu.“

Paroda veiks: 2010 06 11 – 2010 08 15
Parodą galima aplankyti kasdien nuo antradienio iki sekmadienio 11 – 17 val.

Sofija Rickevičiūtė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: