(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kovo 20 d. iš Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) gautas oficialus dokumentas, kuriuo pranešama apie Lietuvos sportinio pokerio federacijos (LSPF), kaip visateisės sporto šakos federacijos, pripažinimą. Tai kartu reiškia, kad sportinis pokeris Lietuvoje pripažintas sporto šaka, o LSPF gali organizuoti nekomercinius sportinio pokerio turnyrus.

„Pokerio populiarumas pasaulyje auga geometrine progresija, – sako LSPF prezidentas, žinomas TV laidų vedėjas Andrius Tapinas. – Tačiau Lietuvos pasirinktas sportinio pokerio plėtros modelis yra progresyvus, remiasi sportiniais principais. Mes pabrėžiame socialinę atsakomybę ir savo narių švietimą, ir į tai, be abejo, Lietuvos sporto vadovai atsižvelgė priimdami palankų sprendimą“.

Kreipdamiesi į KKSD generalinį direktorių Ritą Vaiginą, LSPF atstovai pažymėjo, jog LSPF savo veiklai nenumato prašyti finansinių lėšų iš valstybės biudžeto ar KKSD administruojamų sporto rėmimo fondų. Be to, LSPF pažadėjo tarpininkauti tarp sportinio pokerio bendrovių ir Lietuvoje veikiančių kitų sporto šakų federacijų bei klubų ir taip padėti pastariesiems užsitikrinti užsienio kompanijų finansinę paramą. Šiuo metu LSPF tarpininkauja dėl paramos Lietuvos vyrų regbio rinktinei.

Sportinio pokerio bendrovės jau padėjo Lietuvos krepšinio rinktinei gauti pakvietimą į 2010 metų Pasaulio krepšinio čempionatą, prikelti Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubą, padeda ir remia ledo ritulio bendruomenę.

LSPF veikla bus finansuojama iš nario mokesčio ir rėmėjų lėšomis. Generaline federacijos rėmėja kiek anksčiau tapo užsienio pokerio kompanija PokerStars.net.

Šiemet LSPF planuoja surengti Lietuvos sportinio pokerio čempionatą, Lietuvos sportinio pokerio turą įvairiuose šalies miestuose, sportinio pokerio seminarus ir vasaros stovyklas. Geriausius rezultatus demonstruosiantys LSPF žaidėjai bus apdovanoti federacijos ir jos rėmėjų prizais. Tolimesniuose LSPF planuose – Baltijos šalių ir Europos sportinio pokerio čempionatai.

Planuojama, jog inauguracinis LSPF sportinio pokerio turnyras turėtų vyks balandžio 24-26 dienomis Vilniuje.

Tarptautinei Pokerio Federacijai (IPF) priklausanti LSPF yra oficiali sportinio pokerio veiklą Lietuvoje reguliuojanti organizacija, jungianti sportinio pokerio asociacijas ir klubus. Šiuo metu federacijai priklauso Vilniaus sportinio pokerio asociacija, Kauno sportinio pokerio asociacija bei Pajūrio pokerio klubas. Organizacijos nariais yra tapę jau per 300 pokerio žaidėjų.

Artimiausiu metu bus svarstomi kitų, jau veikiančių, sportinio pokerio klubų prašymai prisijungti prie federacijos, o taip pat galimybės steigti sportinio pokerio asociacijas Šiauliuose ir Druskininkuose.

Daugiau informacijos apie Lietuvos sportinio pokerio federaciją rasite apsilankę adresu www.lspf.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: