(c) Sporto savanorių sąjungos archyvo nuotr.

Sporto savanorių sąjunga įsikūrė 2005 m. vasarą – prieš pat Europos lengvosios atletikos jaunių čempionatą Kaune. Sporto savanorių pagrindinė veikla – dalyvavimas sporto ir kituose renginiuose, savanorystės idėjų populiarinimas ir skatinimas.

Sporto savanorių sąjungoje yra apie pora šimtų aktyvių narių iš visos Lietuvos (daugiausiai Kauno ir Vilniaus). Prie organizacijos gali prisijungti visi norintys, bet būtinai vyresni nei 14 metų žmonės. Tereikia užpildyti nario anketą, kurią galima rasti internetinėje svetainėje http://www.sportosavanoriai.lt/, ir ją atsiųsti organizacijai. Sporto savanorių sąjunga nevykdo specialios atrankos, kiekvienas norintis tampa organizacijos nariu.

Sporto savanorių sąjunga yra vienintelė organizacija Lietuvoje, organizuojanti ir dalyvaujanti sporto renginiuose. Tačiau organizacija neapsiriboja vien tik sportu – savanoriai dalyvauja ir kitų sričių renginiuose.

Šią vasarą kartu su LiJOT (Lietuvos jaunimo organizacijų taryba) organizacija rengė projektą, kurio metu buvo rengiami apmokymai savanoriams, norintiems savanoriauti į Europos krepšinio iki 18 m. čempionate Vilniuje. Kelis mėnesius vykusiame projektą dalyvavo apie pora šimtų savanorių. Šiame projekte savanoriai buvo ruošiami ir kitais metais vyksiančiam Europos krepšinio čempionatui, kuris vyks šešiuose Lietuvos miestuose. Projekto metu organizacija populiarino savanorišką veiklą bei plėtė jos supratimą. Savanoriavimas yra ne tik pagalba socialinėms žmonių grupėms, tačiau ir galimybė būti naudingu, tuo pačiu gaunant naudą ir sau. Visas projektas buvo sudarytas iš kelių etapų – internetinės savanorių registracijos ir dviejų atrankos etapų, mokymų ir savanorių darbo grupių sudarymo.

Sporto savanorių sąjungoje kiekvienas gali pajusti savanoriavimo džiaugsmą bei kitas šios veiklos naudas. Organizacijos nariai dalyvauja Kauno „Žalgirio“, nacionalinių vyrų ir futbolo Lietuvos rinktinių rungtynėse, tarptautinėse lengvosios atletikos čempionatuose ir pan., tad savanoriai dažnai pamato tokių renginių organizavimo ypatumus iš vidaus bei būna arti sporto įžymybių.

VIZITINĖ KORTELĖ:

  • Interneto svetainė: www.sportosavanoriai.lt
  • Vadovo vardas, pavardė: pirmininkas Saulius Kavaliauskas
  • Kontaktai: s.kavaliauskas@lkka.lt, 8 682 56270, bendras e-paštas –info@sportosavanoriai.lt
  • Būstinės adresas: Sporto g. 6, Kaunas
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: