Stadionų atidarymo šventės Tauragėje ir Kupiškyje
(c) LFF.lt archyvo nuotr.

Tauragės „Tauras“ pagaliau grįžta namo – šį sekmadienį, rugsėjo 18 d., tauragiškių laukia įspūdinga iš pagrindų atnaujinto „Vytauto“ stadiono atidarymo šventė bei pirmosios „Tauro“ A lygos rungtynės namuose po ilgo pertraukos.

Išvakarėse, šeštadienį, rugsėjo 17 d., atnaujintu stadionu didžiuosis kupiškėnai – į renovuoto gimtinės stadiono atidarymą ruošiasi atvykti ir olimpinis čempionas Virginijus Alekna.

Svarbus įvykis Tauragės sportui

Ilgai laukta „Vytauto“ stadiono rekonstrukcija pagaliau baigta šį rudenį. Stadione įrengta nauja, 2400 žiūrovų tribūna su pagalbinėmis patalpomis ir stogu, kuris uždengs apie 500 sėdimų vietų. Senoji stadiono tribūna su 600 vietų perkelta į kitą pusę, tad po rekonstrukcijos stadione tilps 3000 žiūrovų. Ateityje planuojama stadione įrengti ir apšvietimą.

Tauragės miesto savivaldybei priklausančio stadiono rekonstrukcija kainavo apie 3,5 milijono litų, didelė dalis lėšų panaudota iš Europos Sąjungos fondų, kurie skirti prie stadiono esančiai Vytauto gatvės rekonstrukcijai.

„Mūsų savivaldybės specialistai sugebėjo įtikinti fondų skirstytojus, kad „Vytauto“ stadionas yra reikalingas miestui ir yra priskirtinas prie šio projekto. Stadiono atidarymas – svarbus įvykis visam Tauragės sportui.

Vis dėl to tai svarbiausias miesto sportinis objektas, kuriame vyks ne tik futbolo, bet ir kitos sporto varžybos“, – sakė Tauragės sporto centro vedėjas Gediminas Sakalauskas.

Stadiono atidarymas vyks sekmadienį, rugsėjo 18 dieną. Prieš šventę vyks krepšinio, lengvosios atletikos ir kitos sporto varžybos, 12 valandą prasidės oficialioji dalis, numatoma sporto atstovų eiseina, Tauragės aeroklubo ir Ugnies choro pasirodymai.

Renginio metu vyks LNK televizijos labdaringas projektas „Auksinė širdis“. Šventę vainikuos 15 valandą vyksiančios A lygos futbolo rungtynės tarp Tauragės „Tauro“ ir „Šiaulių“ komandų. Įėjimas į renginį nemokamas.

Išsipildė „Tauro“ klubo svajonė

Stadiono atidarymu itin džiaugiasi Tauragės „Tauro“ klubas, kuris nuo praėjusių metų rugsėjo namų rungtynes turėjo žaisti Klaipėdoje arba Gargžduose. „Tauro“ atstovų teigimu, grįžti į savo stadioną buvo didžiausia klubo svajonė.

„Mums labai svarbu sugrįžti į savo namu. Galima sakyti, kad futbolas grįžta į Tauragę. Tai šventė miesto gyventojams ir labai džiaugiamės, kad meilė futbolui bus reiškiama Tauragėje.

Naujas stadionas – gera paskata jaunimui augti ir siekti futbolo meistriškumo, sieti ateitį su sportu“, – sakė „Tauro“ komercijos direktorė Laura Zaleckienė.

Ji pasakojo, kad stengiant įgyvendinti licencijavimo reikalavimus stadione prieš trejus metus buvo įrengta viena nedidelė tribūna, vėliau pastatyti žaidėjų persirengimo kambariai.

Vis dėlto tauragiškiai tuo pačiu puoselėjo viltis turėti naują stadioną.

„Esame labai dėkingi savivaldybei, kuri surado būdų atlikti rekonstrukcijai. Projekto rengime dalyvavo ir „Tauro“ klubas, savivaldybė derino projektą su Lietuvos futbolo federacijos infrastruktūros specialistais.

Tikimės, kad stadionas atitiks UEFA 2 kategoriją ir jame bus galima žaisti pirmąsias UEFA turnyrų atrankos etapų rungtynes“, – sakė L.Zaleckienė.

Papildomą impulsą kovoti dėl aukščiausių vietų nuo šiol turės ir Tauragės „Tauro“ ekipa, kuri po nesėkmingo starto A lygoje pastaruoju metu sparčiai renka taškus ir nebedaug atsilieka nuo pirmojo penketo. Komandą neseniai papildė ir vienas futbolo gerbėjams gerai žinomas vardas – iš Ukrainos grįžęs Lietuvos rinktinės kandidatas, saugas Vytautas Lukša.

„Pavargome važinėti žaisti ir treniruotis į kitus miestus. Dabar daug žaisime namuose, savos sienos ir savi žiūrovai mums bus papildomas stimulas kilti aukštyn“, – sakė „Tauro“ treneris Gediminas Jarmalavičius.

Įsirenginėja treniruočių stadioną, bazę ir rengia pamainą

Atnaujintas Tauragės stadionas – tik vienas iš daugelio ilgalaikio futbolo projektų, kurie įgyvendinami Tauragėje. „Tauro“ klubas taip pat atlieka senojo miesto stadiono rekonstrukciją, kur planuojama įrengti LFF dovanotą standartinių matmenų dirbtinės dangos aikštę.

„Savivaldybė mums stadioną perdavė 99 metams panaudos sutartimi.Kai projektą baigsime, jame be dirbtinės dangos aikštės jame bus 500 vietų tribūna, automobilių stovėjimo aikštelė, papildomos treniruočių aikštės. Jau dabar matome, kad stadione bus užimtas praktiškai visą dieną – jame treniruosis ne tik „Tauro“ pagrindinė komanda, bet ir dubleriai, jaunimas, sporto mokyklų komandos“, – pasakojo L.Zaleckienė.

„Tauro“ klubas spalio mėnesį įsirengė nepilnų matmenų salę su naudota dirbtine danga, kurią tauragiškiams taip pat dovanojo LFF. Klubo atstovų teigimu, žiemą treniruočių salė buvo užimta iki 11 valandos vakaro. Buvusių karinių padalinių pastate, kurį savivaldybė taip pat perdavė „Taurui“, įsikurs klubo administracija, o ilgalaikėje perspektyvoje – planuojamas ir nedidelis viešbutis, kavinė, pirtis, baseinas.

Rugsėjo mėnesį „Tauras“ pradėjo ir savo futbolo akademijos projektą – su vietos mokyklos pagalba suformuota sportinė klasė, kurios futbolo treniruočių grafikas priderintas prie pamokų tvarkaraščių. „Vaikai pirmiausia pasirodys treniruotėje, o vėliau autobusu bus nuvežami į pamokas, o po jų – vėl į treniruotes. Tikimės, kad tai būsimoji „Tauro“ klubo pamaina“, – vylėsi L.Zaleckienė.

Stadione apsilankys olimpinis čempionas

Dar viena sporto šventė vyks šeštadienį Kupiškyje, kur numatytas renovuoto miesto stadiono atidarymas. Kupiškio stadione įrengtos naujos tribūnos su 1000 vietų, administracinis pastatas, bėgimo takai, krepšinio ir lauko teniso aikštelės, disko metimo sektorius.

Stadiono atidarymo metu vyks Lietuvos senjorų (50 metų ir vyresni) mažojo futbolo pirmenybių turas, krepšinio, lauko teniso ir lengvosios atletikos varžybos. Į atidarymą planuoja vykti ir iš Kupiškio rajono kilęs dukart olimpinis čempionas, garsus disko metikas Virgilijus Alekna. Oficiali stadiono atidarymo programos dalis prasidės 13 valandą.

Pasak Kupiškio kūno kultūros ir sporto centro direktorius Zigmo Paulausko, naujasis stadionas bus postūmis ir rajono futbolui.

„Svajojame šiame stadione surengti Lietuvos futbolo federacijos taurės finalą. Mūsų futbolo aikštė tikrai geros kokybės, joje įrengta moderni laistymo sistema. Kol kas miesto futbolo komanda žaidžia tik Utenos apskrities pirmenybėse, tačiau tikiuosi, kad turint naują stadioną kils aukščiau. Kupiškyje futbolas populiarus, su LFF ir KKSD parama įrengtos mažosios universalios dirbtinės dangos aikštelės čia visada pilnos vaikų“, – teigė Kupiškio KKSC vadovas.

Futbolininko karjerą Kupiškyje pradėjo ilgametis Panevėžio „Ekrano“ ir Lietuvos rinktinės gynėjas, dabar Lenkijoje Glivicių „Piast“ klube žaidžiantis Gediminas Paulauskas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: