V.Knyzelio / LFF.lt nuotr.

Lietuvos nacionalinė futbolo rinktinė  trečiadienį pradėjo pasiruošimą prieš artėjančias kontrolines rungtynes.  Komandos pagrindą treniruotėse kol kas sudaro užsienio klubuose žaidžiantys legionieriai.

Susipažįsta su žaidėjais

Rinktinė prieš išvyką į Šveicariją, kur antradienį susitiks su Rusijos futbolininkais, treniruojasi Kaune, S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione.

Pirmose treniruotėse dalyvavo kiek daugiau nei pusė žaidėjų, kita dalis – Panevėžio „Ekrano“ ir Vilniaus „Žalgirio“ bei Marijampolės „Sūduvos“ žaidėjai  – prie rinktinės prisidės po penktadienį vykstančių „General Financing A lygos“ čempionato rungtynių.

„Nesiruošiame žaidėjus užkrauti fiziškai. Daugelis jų atvyko po atostogų ar pavargę po sezono, todėl norisi, kad dar daugiau negautų traumų. Daugiausiai dėmesio skiriame taktikai“, – svetainei Futbolo.TV pasakojo rinktinės trenerio asistentas Vitalijus Stankevičius.

Specialisto teigimu, naujasis treneris Csaba Laszlo šiuo metu dega noru susipažinti su žaidėjais: „Jis stengiasi kuo daugiau pabendrauti, nori iš arčiau pamatyti ką žaidėjai sugeba aikštėje. Po to jau laukia įprastas darbas. Stengsimės paruošti komandą atrankos rungtynėms“.

Pasiilgo komandos draugų

Kijevo „Arsenal“ saugas Saulius Mikoliūnas Futbolo.TV teigė, jog po ilgesnės pertraukos malonu vėl susitikti su komandos draugais.

„Esame pasiilgę vieni kitų. Dabar galime bendrauti ne tik telefonais bet ir pašnekėti akis į akį, – aiškino futbolininkas – Turime naują trenerį, naujus planus. Cs. Laszlo pažįstu nuo „Hearts“ laikų. Tai treneris, kuris yra pasiekęs rezultatų įvairiose šalyse. Jis geras strategas, mėgsta disciplina. Tikiuosi, kad jo naujovės padės mums pasirengti siekti kuo geresnių rezultatų.“

Pasak S.Mikoliūno, po sunkaus sezono norisi poilsio, tačiau visi futbolininkai stengsis palaikyti sportinę formą ir kuo geriau pasirodyti. „Žaisti prieš tokias komandas kaip Rusija niekada nestigs motyvacijos. Vis dėlto tai Europos čempionato dalyvė“, – teigė patyręs saugas.

Rusijos rinktinė – progresuojanti

Kitas rinktinės senbuvis, vienas vyriausių ekipos žaidėjų „Baki“ saugas Deividas Česnauskis išreiškė viltį, kad negalinčius žaisti lyderius tinkamai pakeis kiti futbolininkai.

„Malonu buvo susitikti su visais, įdomu pamatyti naujų žaidėjų rinktinėje. Komandai trūks lyderių, bet turime geresnėje sportinėje formoje esančių Lietuvos čempionato žaidėjų. Manau, kad jie užpildys tas spragas“, – sakė D.Česnauskis.

Praeityje Maskvos klubuose ketverius metus praleidusio saugo teigimu, būsima mūsiškių varžovė Rusija pastaraisiais metais daro pažangą: „Rusijos rinktinė visada buvo stipri. Manau ji tikrai progresuoja. Šioje komandai yra tikrai labai gerų žaidėjų, atakuojanti grandis labai pajėgi. Į Rusijos futbolą investuojami didžiuliai pinigai.“

Kaune Lietuvos futbolininkai treniruosis iki sekmadienio. Šios dienos ankstyvą rytą rinktinės delegacija išskrenda į Nijoną, kur vyks dvikova su Rusija. Birželio 1-3 dienomis mūsiškiai žais Baltijos taurės varžybose Estijoje, o birželio 7-ąją svečiuose susitiks su Baltarusija.

Lietuvos futbolo federacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: