Studentai dalyvavo mokslinėje tiriamojoje kelionėje po Lietuvą
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Birželio 19–26 dienomis vyko VDU Menų fakulteto organizuojama antroji mokslo tiriamoji išvyka, vykdoma pagal tarptautinį trišalį projektą „Localise“.

Šios mokslinės tiriamosios kelionės tikslas – susipažinti su organizacijomis ir žmonėmis, dirbančiais su vietinėmis bendruomenėmis, meniniais principais. Projekto dalyviai bandė pažinti jų darbo specifiką, metodus, praktiškai juos išbandydami įvairiose meninėse dirbtuvėse, sėmėsi patirties bei užmezgė bendradarbiavimo ryšius.

Pirmoji šio projekto kelionė kovo mėnesį vyko Didžiojoje Britanijoje. Šį kartą Lietuvoje suorganizuota kelionė savaitei subūrė dalyvius iš Jungtinės Karalystės, Lenkijos bei Lietuvos. Projekte dalyvavo 3 akademinės institucijos: Vytauto Didžiojo universiteto Menų fakultetas, Varšuvos universiteto Lenkų kultūros institutas ir Stafordširo universiteto Menų fakulteto Kūrybinių bendruomenių grupė.

Projekto dalyviai (6 britai, 6 lenkės ir 5 lietuvės) pagal sudarytą planą, per minėtą savaitę aplankė bendruomeniniu ir kultūriniu požiūriu svarbias įstaigas, organizacijas, buvo suorganizuoti susitikimai su menininkais, kurie noriai pristatė savo veiklas bei diskutavo su projekto dalyviais, dalyviams buvo rengiamos kūrybinės dirbtuvės. Pagal sudarytą tiriamosios kelionės maršrutą, tarpregioniniai tyrėjai aplankė Kauną, Vilkiją, Birštoną, Alytų, Druskininkus ir Vilnių.

Kelionės metu vykęs tarpkultūrinis dialogas leido pažinti skirtumus ir panašumus, esančius visų trijų šalių kultūrinėje ir bendruomeninėje plotmėje. Įspūdį trišalio projekto šalių atstovams paliko Kaune aplankytas jaunimo centras „Vartai“, įvykęs susitikimas Birštono kultūros centre su veikliu bei charizmatišku centro direktoriumi Zigmu Vileikiu, Alytuje – su menininku Redu Diržiu, Druskininkuose jie susipažino su menininkais Aukse Petruliene, Jūrate Kazakevičiūte, Virginijum Sutkum.

Vilniuje aplankytame „Nacionaliniame socialinės integracijos institute“ užsieniečiai buvo supažindinti su daugeliu projektų, kuriuos veiklūs instituto nariai ir savanoriai vykdė, vykdo ir vykdys ateityje.

Savaitės pabaigoje įvyko galutinis kelionės aptarimas, kurio metu dalyviai išsakė savo lūkesčius, kiek jie pasiteisino, kas buvo netikėta, ko buvo tikėtasi, tačiau neteko patirti. Tokiu būdu surinkta informacija naudinga rengiant būsimas mokslo tiriamąsias išvykas (artimiausios planuojamos išvykos: lapkritį – Lenkijoje, sausį – Jungtinėje Karalystėje).

Daugiau informacijos apie įvykusią mokslinę tiriamąją išvyką bei projektą rasite šiuo adresu: http://localise-project.eu/.

Vytauto Didžiojo universiteto informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: