(c) organizatorių nuotr.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras kartu su studentais, paminėdamas Tarptautinę nerūkymo dieną, lapkričio 19 –ąją, organizavo akciją „Rūkymo įtaka vaiko ir mamos sveikatai“ Kauno miesto universitetuose bei kolegijose, kur kvietė jaunus žmones atsisakyti šio žalingo įpročio vardan savęs ir savo artimųjų.

Šioje prevencinėje akcijoje dalyvavo dauguma Kauno miesto aukštųjų mokyklų: Vytauto Didžiojo universitetas, Kauno medicinos universitetas, Kauno technologijos universitetas, Lietuvos kūno kultūros akademija, Lietuvos veterinarijos akademija, Lietuvos Žemės Ūkio universitetas, Mykolo Riomerio universiteto Viešojo saugumo fakultetas ir Kauno technikos kolegija.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuras džiaugiasi, kad studentai patys aktyviai įsitraukė į Kauno miesto aukštosiose mokyklose organizuotą akciją prieš rūkymą.

Kauno miesto aukštųjų mokyklų studentai norėjo, kad kuo daugiau informatyvesnės medžiagos pasiektų rūkančiuosius. Jų tikslas buvo ne gąsdinti, ne moralizuoti, o atkreipti jaunų žmonių, ypač merginų, dėmesį į šį žalingą įprotį.

„Tikimės, kad ši akcija atkreips būsimų mamyčių ir tėvelių dėmesį į savo ir savo vaikų ateitį, juk didžiausias šeimos turtas – tai vaikai.“ – teigia LKKA SA prezidentas K. Matulevičius.

Akcijos metu studentų dažnai lankomose vietose universitetuose stovėjo stendai su išsamia informacija. Džiugu, kad nemažai prevencinės medžiagos pasiekė studentų bendrabučius, bibliotekas ir kitas lankomiausias vietas. Norintiems buvo dalinami testai, kurių pagalba buvo galima nustatyti ar esi priklausomas nuo rūkymo. Taip pat buvo paruoštos skrajutės ir spalvingos knygelės, kad informacija pasiektų studentų namiškius bei artimuosius.

Kaip pastebi Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro psichologė R. Vaitkienė, galbūt ši prevencinė akcija ir nepasiekė visų rūkančiųjų, tačiau norisi tikėti, kad nors nedidelis skaičius studentų apsisprendė mesti rūkyti ar bent jau pradėjo apie tai aktyviai galvoti, nes visi dideli ir maži darbai prasideda nuo minties atsiradimo.

Kauno miesto savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: