(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Studentai vis dažniau skundžiasi akademine korupcija bei nesąžiningumu aukštajame moksle. Sprendimo būdų idėjas bei vizijas studentus išsakyti kviečia Lietuvos studentų sąjunga (LSS) gruodžio 9 dieną projekto „Skaidrios studijos“ konferencijoje.

„Studentai, nuogąstaujantys dėl esamo nesąžiningumo bei korupcijos savo aukštojoje mokykloje, turėjo puikią galimybę ne tik analizuoti šią temą, bet ir pateikti savo viziją, kaip ją spręsti Studentų sąjungos iniciuojamame projekto „Skaidrios studijos“ rašto darbų konkurse. Nespėję išnagrinėti akademinio nesąžiningumo temos raštu bei turintys savo poziciją šiuo klausimu studentai bus išgirsti projekto „Skaidrios studijos“ rengiamos konferencijos metu“, – teigė projekto „Skaidrios studijos“ koordinatorė Dalia Norvaišaitė.

Pasak D. Norvaišaitės, konferencijoje bus rengiama diskusija „Antikorupcinių priemonių veiksmingumas aukštajame moksle“, kurioje dialogą užmegs studentai su skirtingų institucijų atstovais, svečiais bei rašto darbų konkurso „Skaidrios studijos“ komisijos dalyviais. Tokiu būdu, koordinatorės teigimu, siekiama skatinti studentus aktyviau domėtis ir analizuoti korupcijos pasekmes aukštosiose mokyklose, kurti aktyvią akademinio jaunimo poziciją bei plėsti visuomenėje vyraujantį korupcijos suvokimą.

Konferencijoje taip pat bus apdovanoti konkurso „Skaidrios studijos“ geriausių rašto darbų autoriai. Be to, apsilankę konferencijoje galės pasirašyti deklaraciją „Aš už skaidrias studijas“. Konferencijoje be studentų, taip pat dalyvaus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT), Lietuvos žurnalistų sąjungos (LŽS), Tarptautinės teisės ir verslo aukštosios mokyklos (TTVAM) ir Lietuvos studentų sąjungos (LSS) atstovai.

Primename, jog paplitusį akademinį nesąžiningumą ir akademinę korupciją, neefektyviai taikomas sankcijas ir studentų toleranciją nesąžiningam kolegų elgesiui Lietuvos studentų sąjunga pastebėjo dar 2009 metų pavasarį drauge su Vytauto Didžiojo universiteto studentų atstovais šia tema vykdytoje studentų apklausoje. Apklausoje, su teiginiu, jog akademinis nesąžiningumas yra problema Lietuvos aukštosiose mokyklose, sutiko 71 proc. iš daugiau nei 900 apklaustųjų respondentų. Atsižvelgus į apklausos rezultatus, LSS Taryboje buvo inicijuojama sudaryti specialią akademiniam nesąžiningumui spręsti skirtą darbo grupę. Šiuo metu akademinės korupcijos mažinimo srityje aktyviai veiklą tęsia LSS Akademinio proceso ir socialinių reikalų komitetas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: