(c) stock.xchng archyvo nuotr.

ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto duomenimis, studijomis Lietuvoje palaipsniui domisi vis daugiau studentų iš užsienio – pernai rudenį į universitetą atvyko 31, o šiemet jau 54 kitataučiai.

ISM tarptautinių ryšių koordinatorės Simonos Žėkaitės teigimu, Vilniaus ir Kauno senamiesčiuose šį rudenį galima sutikti studentų iš pačių įvairiausių šalių: Suomijos, piečiau esančių Prancūzijos, Vokietijos, Ispanijos, Portugalijos, Kroatijos, Slovakijos, Belgijos, kaimyninės Baltarusijos ir netgi iš Azijos – Singapūro. “Dauguma užsieniečių atvykę iš didelių miestų, todėl juos Vilniuje žavi tyla ir žaluma. Šiemet ypač daug studentų iš Prancūzijos, jie iškart pamėgo Lietuvą, tik ilgisi prancūziško sūrio ir vyno”, – šypsodamasi pasakoja universiteto atstovė.

Pirmą kartą į verslo universitetą atvyko mainų studentai iš Baltarusijos. Studentai prisipažino Lietuvoje esantys ne pirmą kartą – atvykdavo aplankyti draugų ir vis labiau domėjosi tarptautinėmis studijomis mūsų šalyje.

Trečią kartą ISM sulaukė mainų studentų iš Singapūro. “Šiems studentams mokymosi aplinka atrodo artima – universitetas yra panašaus dydžio, mažos darbo grupės, taigi glaudesnis santykis su dėstytojais. Nors pati Lietuva jiems – visiškai skiriasi nuo Singapūro. Jaukūs senamiesčiai, mažos gatvelės, daugybė bažnyčių ir spalvoti pastatai. Studentus suviliojo atvykti ir tai, jog čia mažai žmonių iš Azijos. Kita vertus, jaučiasi keistai, kai gatvėje juos pastebi ir žvilgsniu analizuoja. Singapūriečiams atvykti į Lietuvą – iššūkis, kuris žavi”, – pastebi S. Žėkaitė.

Ispanai ir portugalai prisipažįsta domėjęsi Lietuva, nes norėjo pamatyti sniegą ir pajusti šaltesnį klimatą. Studentus vilioja ir Lietuvos kaip Rytų Europos šalies kultūros ypatybės.

ISM rektorius doc. dr. Nerijus Pačėsa yra pažymėjęs, kad universitetui ir šaliai labai svarbu sulaukti užsienio studentų susidomėjimo – tokiu būdu galima viešinti turimas kompetencijas ir prisidėti prie šalies įvaizdžio gerinimo. Bendrai nuo 2003 iki 2010 metų rudens semestro ISM studijavo 248 studentai iš užsienio. Daugiausia studentų į Lietuvą atvyksta pagal tarptautinę ERASMUS mainų programą, dalis – pagal dvišalio susitarimo tarp bendradarbiaujančių universitetų programą. Taip pat kai kurie studentai susidomi galimybe studijuojant ISM gauti dvigubą diplomą – ISM ir BI Norwegian School of Management.

Pernai ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas buvo pripažintas geriausiai Lietuvoje organizavusiu atvykstančių iš užsienio šalių studentų studijas. Šį įvertinimą universitetui skyrė Švietimo mainų paramos fondas, organizavęs studijų kokybės konkursą.

BNS informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: