(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Švietimo ir mokslo ministerija kviečia studentams atstovaujančias organizacijas toliau aktyviai bendradarbiauti keliant šalies aukštojo mokslo kokybę. Studentams siūloma finansinė parama ištirti ir palyginti šalies aukštųjų mokyklų materialines sąlygas, skatinamųjų stipendijų skyrimo tvarką ir apeliacijų dėl vertinimo rezultatų procedūras.

Pasirinkę projektą „Teisingumas studijuojantiems” studentai ištirs, kokios skirtingų aukštųjų mokyklų studentų galimybės apeliuoti, kai abejojama gauto įvertinimo teisingumu. Skaidrios ginčų nagrinėjimo sąlygos ir efektyvios apeliacijos procedūros yra svarbus akademinės korupcijos prevencijos veiksnys.

Projektas „Studijų erdvė” skirtas palyginti, kokias materialines sąlygas studijoms šiuo metu sudaro aukštosios mokyklos. Kiek turi auditorijų, laboratorijų, kokia yra jų būklė, kaip dirba bibliotekos, ar aukštoji mokykla turi pakankamai išteklių suteikti geras sąlygas visiems studijuojantiems.

Vykdant projektą „Studentų skatinimo efektyvumas”, siekiama ištirti, kokia šiuo metu yra atskirose aukštosiose mokyklose taikoma studentų skatinimo tvarka. Kiek studentų ir už kokius pasiekimus gauna skatinamąsias stipendijas, koks jų dydis, kaip šios stipendijos atlieka savo paskirtį – motyvuoja studentus siekti kuo aukštesnių akademinių rezultatų.

Studentams atstovaujančios organizacijos turėtų atlikti tyrimus atskirose aukštosiose mokyklose, palyginti rezultatus, išskirti gerosios praktikos pavyzdžius ir siūlyti rekomendacijas, ką ir kaip būtų galima tobulinti. Taip pat apie tyrimų išvadas informuoti akademinę bendruomenę ir visuomenę.

Lietuvos aukštųjų mokyklų studentų atstovybės, Lietuvos studentų sąjunga ir Lietuvos studentų atstovybių sąjunga konkursui paraiškas gali teikti iki balandžio 1 d.

Švietimo ir mokslo ministerija skatina visą studentiją aktyviai naudotis savo galimybėmis ir teisėmis, kuo plačiau įsijungti gerinant esamą akademinę sistemą, aktyviai dalyvauti aukštosios mokyklos savivaldoje.

LR Švietimo ir mokslo ministerijos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: