lsdp.lt archyvo nuotr.

Konstituciniam Teismui nurodžius iki spalio mėnesio atstatyti valstybės tarnautojų ir teisėjų algas, su jais bus atsiskaityta kitų metų pavasarį, žada premjeras.

Algirdas Butkevičius teigia, jog ministerijos privalės taupyti darbo užmokesčiui skirtas lėšas, kad būtų kompensuota valstybės tarnautojams ir teisėjams.

“Nuo spalio 1 dienos, kada bus atstatomos kvalifikacijos ir kategorijos valstybės tarnautojams, kaip yra numatyta Konstitucinio Teismo, kad šitą dalį pinigų būtų galima išmokėti kitais metais iki kovo 1 dienos ar iki kovo 31 dienos. Šiandien ministrams duotas nurodymas, kad visos sutaupytos lėšos darbo užmokesčio fonde nebūtų išmokėtos kaip priedai, premijos, bet ta suma irgi būtų nukreipta finansinių įsipareigojimų įgyvendinimui”, – trečiadienį po Vyriausybės pasitarimo žurnalistams sakė A.Butkevičius.

Jo teigimu, yra du galimi atlyginimų atstatymo variantai.

“Jeigu turėsime lėšų, tai faktiškai bus galima atstatyti dar gruodžio mėnesį. O kitas variantas – nekeičiant šių metų biudžeto asignavimų, priskaičiuota bus šiais metais, o išmokėta – kitais”, – žurnalistams sakė premjeras.

Jo teigimu, atlyginimų kompensavimo šaltinis galėtų būti maždaug 750 mln. litų planuojamos didinti kitų metų biudžeto išlaidos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: