(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Kauno miesto ir Kauno rajono viešojo transporto eismo tvarkaraščiai – vienoje vietoje

Lietuvos viešojo transporto tvarkaraščių tinklapis www.marsrutai.lt siūlo naujovę – galimybę vienu metu planuoti kelionę viešuoju transportu iš Kauno rajono į miestą ir atvirkščiai.

Pernai rudenį Maršrutai.lt svetainėje atsirado Kauno rajono eismo tvarkaraščiai.

„Tvarkaraščių informaciją gauname iš Kauno rajono savivaldybės, deja, pastarieji bendradarbiauja menkai. Todėl visus tvarkaraščius teko vesti savo rankomis, truko bemaž mėnesį. Kaip ir visi kiti, Kauno rajono maršrutų eismo tvarkaraščiai atnaujinami reguliariai. Eismo tvarkaraščiai yra tikslūs, išvykimai pateikiami iš visų maršrutui priskirtų stotelių”, – pasakojo Julius Majauskas, besirūpinantis Kauno rajono eismo tvarkaraščių duomenų įvedimu ir taisymu.

Šįmet Maršrutai.lt savo lankytojams pasiūlė dar vieną naujovę – sujungtos Kauno miesto ir rajono eismo tvarkaraščių duomenų bazės. Todėl Kauno miesto eismo tvarkaraščių peržiūros puslapyje (www.marsrutai.lt/kaunas) ieškodami greičiausio maršruto, gausite rezultatą, susijusį ir su rajono transportu. Taigi sudaromos galimybės planuoti kelionę iš Kauno rajono į miestą ir atvirkščiai.

„Po beveik metus trukusių darbų, su džiaugsmu pristatome Jums dar vieną staigmeną – Kauno rajono maršrutų žemėlapį. Puslapyje, skirtame Kauno rajono eismo tvarkaraščiams, www.marsrutai.lt/kaunoraj, jau pateikiame nebe tik eismo tvarkaraščius, bet ir žemėlapyje atvaizduojamos visų maršrutų trasos. Taigi dabar lengviau matyti, kur važiuoja konkretaus maršruto autobusai ar mikroautobusai“ – sakė J. Majauskas.

Kauniečiai dabar Lietuvoje vieninteliai turi galimybę naudotis bendra miesto ir rajono tvarkaraščių paieškos sistema. Be tai nėra galutinis Maršrutai.lt tikslas. Tinklapio kūrėjai nuolatos siekia tobulėti ir savo ištikimiems lankytojams planuoja pasiūlyti kuo daugiau naujovių, siekia būti informatyvūs.

„Gaila, nuolatos susiduriame su kliūtimis, stabdančiomis mūsų entuziazmą ir veiklą – sunku ne tik su savivaldybėmis, bet ir su vežėjais susitarti dėl reguliaraus duomenų pateikimo. Iš pradžių susitarėme su Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriumi dėl duomenų pateikimo. Tačiau netrukus teko nusivilti, o pradėto darbo nenorėjome pamiršti. Dėl to tenka savomis rankomis keisti, pačiam rūpintis, kad Maršrutai.lt Kauno rajono eismo tvarkaraščių puslapyje būtų tik naujausi ir galiojantys eismo tvarkaraščiai. Nors iš tiesų tai yra to skyriaus darbas. Jie už tai gauna atlyginimą. Savivaldybė mums padeda minimaliai, siunčia išankstinius pranešimus apie būsiančius tvarkaraščių atnaujinimus, tačiau pačius duomenis keičiame patys. Panašu, kad keleiviai Maršrutai.lt kūrėjams rūpi labiau, negu savivaldybių darbuotojams ar netgi vežėjams”, – apgailestauja Julius ir priduria pasigendantis valstybinių institucijų geranoriškumo ir noro bendradarbiauti.

Maršrutai.lt jau pernai suteikė galimybę prie svetainės nemokamai prisijungti visiems vežėjams, kurie tik pageidauja. Tereikia užpildyti registracijos formą (http://www.marsrutai.lt/info/Register.aspx). Kol kas nemokamai Maršrutai.lt sistema naudotis panoro tik Visaginas. Tačiau iš pradžių su entuziazmu pradėję, dabar apleido savo sritį, dėl to jų ir žemėlapis, ir tvarkaraštis atrodo ne taip, kaip turėtų.

„Ne kartą jiems rašėme, skambinome, tačiau nieko… Panašu, kad jie tiesiog nebenori rūpinti tuo, ką pradėjo”, – pasakoja nesėkmes J. Majauskas.

Maršrutai.lt – ne tik eismo tvarkaraščiai

Šių metų vasarą prie Maršrutai.lt prisijungė ir viešojo transporto entuziastai, gvildenantys įvairias su viešuoju transportu susijusias problemas, informuoja apie aktualius pasikeitimus, keičiasi įdomia ir naudinga informacija. „Dabar Maršrutai.lt yra nebe tik eismo tvarkaraščius talpinantis, bet ir aktualią informaciją skleidžiantis informacijos šaltinis. Esame viešojo transporto informacijos imperija”, – šmaikščiai juokauja Julius Majauskas.
Puslapis pasiekiamas adresu http://entuziastai.marsrutai.lt.

Viešojo transporto entuziastų tinklapio veikla besirūpinantis Julius Majauskas sako, kad Maršrutai.lt kiekvienas viešuoju transportu besinaudojantis žmogus turėtų aplankyti kasdien.

„Viešojo transporto entuziastų puslapis atnaujinamas kiekvieną dieną, todėl galime pasiūlyti įvairiausios informacijos: nuo aktualių naujienų, iki skaitinių laisvalaikiu. Neretai mūsų puslapyje svarbiausios naujienos atsiranda dar anksčiau, negu oficialiose viešojo transporto organizatorių svetainėse. Esame arčiausiai keleivio”, – šypsosi Julius.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: