(c) Žalgiris.lt archyvo nuotr.

Be trijų krepšininkų žaidę žalgiriečiai sekmadienį namuose pratęsė savo pergalių seriją Baltijos krepšinio lygoje (BBL). Šį kartą kauniečiams po atkaklios kovos pavyko palaužti Latvijos klubo Liepojos „Lauvas“ pasipriešinimą – 74:63 (27:15, 17:19, 15:21, 15:8).

Keturiais taškais iš eilės rungtynes pradėjo vienas svečių lyderių Ugis Vilumas, tačiau po „Žalgirio“ kapitono Dainiaus Šalengos ir vidurio puolėjo Povilo Čukino metimų rezultatas išsilygino (4:4). Pirmą kartą į priekį žalgiriečiai išsiveržė sužaidus nepilnas keturias minutes, kai savo pirmą tolimą metimą pataikė legionierius Marcusas Brownas (9:8), taip inicijuodamas nedidelį spurtą 8:0. Iš tolimos distancijos taikliai metus Siim-Sander Vene ir netrukus pridėjus taiklų baudos metimą komandas skyrė jau 7 taškai – 15:8. Nepaisant kauniečių pastangų atsiplėšti, svečiai nebuvo linkę nusileisti bei Vairiui Pusaudžiui ir Klavui Ansonui realizavus savo metimus skirtumas ištirpo beveik iki minimumo – 15:13. Vis tik kėlinio pabaigą vėl sėkmingiau sužaidė aistruolių aktyviai palaikomi šeimininkai, kurie taškus rinko praktiškai vien nuo baudų metimų linijos: Žygimantui Janavičiui, Martynui Pociui ir Marcusui Brownui sumetus baudas skirtumas išaugo iki dviženklio (23:13), o „Žalgirio“ spurtą 10:0 užbaigė P.Čukino dėjimas iš viršaus (25:13). Pirmasis ketvirtis panašiai ir baigėsi – 27:15.

Vos pasirodęs aikštėje du taškus su pražanga pelnė puolėjas Tadas Klimavičius (30:0), o po akimirkos pridėjo dar vieną taiklų metimą, kai pasinaudojo puikiu Povilo Butkevičiaus perdavimu. Taip antrojo kėlinio pirmąją minutę skirtumas šoktelėjo jau iki 17 taškų (32:15). Nors Latvijos vidutiniokams priartėti iki pavojingesnės ribos niekaip nepavyko, Jurio Patmalnieko aktyvumas bei indelis puolime davė savo – „Lauvas“ skirtumą sumažino iki 28:40. Likus trims minutėms iki didžiosios pertraukos svečių atsarginių žaidėjų suolelis buvo nubaustas technine pražanga, o M.Brownas šaltakraujiškai pataikė abi baudas (42:28). Tik prieš pat pertrauką savo taškų sąskaitą atidarė Liepojos klubo lietuvis Laimonas Kisielius, tačiau P.Čukino dvitaškis su lyg finaline ketvirčio sirena leido „Žalgiriui“ išsaugoti dviženklį pranašumą – 44:34.

Aikštelės šeimininkai po didžiosios pertraukos kiek padidino apsukas ir dėka itin aktyvaus kapitono D.Šalengos žaidimo puolime didino persvarą. Įpusėjus kėliniui po jo tolimo šūvio „Žalgiris“ vėl nutolo – 54:38. Tiesa, ne ilgam – L.Kisielius paliktas laisvas krašte smeigė tritaškį ir pasinaudojo proga sumažinti atsilikimą iki 10 (46:56), o po akimirkos pataikė ir iš vidutinio nuotolio (48:56). Į tai S.Vene atsakė tik vienu taikliu metimu nuo baudų metimų linijos (57:48), tuo tarpu L.Kisielius ir toliau draskė „Žalgirio“ gynybą (57:51). Vienu metu svečiai iš Liepojos buvo priartėję ir iki trijų taškų (57:54), tačiau T.Klimavičiaus dėjimas leido žiūrovams kiek lengviau atsikvėpti – 59:54. Prieš lemiamas dešimt minučių „Žalgiris“ pirmavo 59:55.

Dviem rezultatyviais M.Browno reidais prasidėjo svarbiausia mačo atkarpa (63:55), tačiau J.Patmalnieko tolimas metimas netruko viską sugražinti į pradinę kėlinio stadiją (63:58). Ir toliau „liūtams“ iš Latvijos nesisekė surasti priešnuodžio M.Brownui, po dar vieno jo metimo (65:58) varžovų komandos treneriams prireikė minutės pertraukėlės. Vis tik nepadėjo ir ji, emocijų vėl nesuvaldė Liepojos atsarginių suolelis, o M.Brownas lengvai sumetė baudas skirtas už techninę pražangą (68:58). Dar kartą nuo baudų metimų linijos du taškus pridėjus M.Brownui ir iš toli pataikius A.Milakniui ekipas skyrė jau 15 taškų. Per paskutines dvi minutes „Lauvas“ keliais taškais sumažino atsilikimą, tačiau patyrė nesėkmę. „Žalgiris“ su lyg šia pergale pratęsė laimėtų susitikimų seriją BBL iki aštuonių. Galutinis rezultatas – 74:63.

„Žalgiris“: M.Brownas 22 (7 atk. kam.), D.Šalenga 13 (5 atk. kam.), S.Vene 7 (4 atk. kam.), T.Klimavičius 7, Ž.Janavičius 7 (3 rez. perd.), M.Pocius 6 (4 atk. kam.), P.Čukinas 6 (7 atk. kam.), A.Milaknis 3, P.Butkevičius 2, M.Kalnietis 1 (3 rez. perd.).

„Lauvas”: L.Kisielius 18 (4 atk. kam., 2 rez. perd.), O.Kojenets 16 (12 atk. kam).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: