Susitiko su švietimo ir mokslo ministro pavaduotoju
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto mero pavaduotojas Povilas Mačiulis, kuruojantis švietimą, šiandien, rugpjūčio 5 d., susitiko su švietimo ir mokslo ministro pavaduotoju Vaidu Baciu, kuris domėjosi švietimo srityje vykstančiais darbais ir esamomis problemomis.

Susitikimo metu kalbėta apie vykstančią švietimo reformą, mokyklų ir kitų švietimo įstaigų renovaciją bei pasirengimą naujiems mokslo metams.

Šiais metais Kaune renovavimo darbai vyksta 6 vaikų darželiuose ir 14 vidurinių mokyklų: „Varpo“ S. Dariaus ir S. Girėno, Maironio ir „Aušros“ gimnazijose darbai pagal sutartis bus baigti iki mokslo metų pradžios, o S. Daukanto, J. Grušo, Vaižganto ir V. Kuprevičiaus mokyklose darbai vyks maždaug iki gruodžio mėnesio, tačiau tai iš esmės netrukdys ugdymo procesui.

Visi renovavimo darbai vyksta už Europos Sąjungos skirtas lėšas. Žinoma, kaip ir visada, dalį lėšų skiria miesto Savivaldybė. Darželių renovacijos darbams Savivaldybė skiria 15 proc. lėšų, o mokykloms – apie 25 proc.

Mero pavaduotojas P. Mačiulis ministro pavaduotoją informavo, kad Kaune, kaip ir visoje Lietuvoje, mokinių skaičius mažėja. Nuo 2002 iki 2010 m. Kaune mokinių sumažėjo 17 tūkst. Visa tai atsitinka dėl dviejų pagrindinių priežasčių – jauni žmonės kartu su vaikais išvyksta gyventi į užsienio šalis, be to, mažėja gimstamumas. Pasitaiko dar ir tokių dalykų, kad tėvai arba globėjai neleidžia vaikų į mokyklas.

Dėl mokinių skaičiaus mažėjimo Švietimo ir ugdymo skyriaus specialistai kasmet turi galvoti apie mokyklų išlikimą, patalpų panaudojimą ir pedagogų darbo krūvius ir kt.

„Visais įmanomais būdais sieksime, kad visi mokyklinio amžiaus vaikai ateitų į mokyklas – neturi likti nė vieno vaiko, kuris nelanko mokyklos. Nesirūpinimas vaikais, mokyklos nelankymas pažeria begalę kitų problemų: žmogus, neturintis išsilavinimo, negali gauti darbo, tuomet lieka vienas kelias – nusikaltimai.

Visus kauniečius prašome informuoti Švietimo ir ugdymo skyrių apie jiems žinomus vaikus, kurie nuo rugsėjo 1-osios nelankys mokyklos”, – sakė mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: