Kaunas.lt nuotr.
Balandžio 26 d. miesto Taryba pritarė sprendimui perpirkti verslininkui Ramūnui Šalūgai nuosavybės teise priklausantį 15,31 proc. kino teatro „Romuva” akcijų paketą. Praėjusią savaitę Savivaldybė buvo informuota, jog Vyriausybės atstovo Kauno apskrityje potvarkiu sprendimas įsigyti akcijas sustabdomas.

Vyriausybės atstovės Rasos Noreikienės teikime teigiama, kad Savivaldybės sprendimas įsigyti kino teatro akcijų pažeidžia LR Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo nuostatas.

„LR Valstybės ir savivaldybių turto valdymo, naudojimo ir disponavimo juo įstatymo 19 straipsnio 1 dalyje yra reglamentuoti galimi savivaldybių turto investavimo atvejai, tačiau šio įstatymo 19 straipsnio 3 dalyje įstatymų leidėjas imperatyviai nurodė, jog valstybių ar savivaldybių turtas negali būti investuojamas įmonei ar vertybiniams popieriams įsigyti iš fizinių ir privačių juridinių asmenų, išskyrus šio ir kitų įstatymų nustatytus atvejus”, – rašoma vyriausybės atstovės teikime.

Tikslas – kino teatrą sugrąžinti į miesto rankas

„Šis sprendimas yra jau anksčiau priimto tarybos sprendimo tęsinys. Tai būtų akcijų perpirkimas, o ne investicija į komercinį objektą, todėl įstatymas, draudžiantis savivaldybėms investuoti, nėra pažeistas”, – teigė Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Dainius Ratkelis.

„Labai apmaudu, kad kilnus tikslas pagaliau pabaigti „Romuvos” susigrąžinimo procesą ir išgelbėti nuo „prichvatizacijos”, kurios neišvengė kiti Kauno kino teatrai, galutiniame etape vėl atsirėmė į įstatymų netobulumą, – apgailestavo Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas. – Tik susigrąžinę kino teatrą į savo rankas, mes galėsime uždarąją akcinę bendrovę pertvarkyti į viešąją įstaigą. Tuo tarpu įkurta viešoji įstaiga galės pretenduoti į ES struktūrinių fondų paramą, kurią norime panaudoti sutvarkant prastos būklės istorinę vertę turinčio kino teatro pastatą”.

Po derybų – mažesnė kaina

Praėjusių metų pabaigoje 15,31 proc. kino teatro akcijų turintis R. Šalūga pasiūlė Savivaldybei akcijas įsigyti už 620-670 tūkst. Litų. Šių metų pradžioje atlikti keli skirtingi turto vertinimai parodė, jog R. Šalūgos valdomo akcijų paketo vertė svyruoja nuo 250 iki 450 tūkst. Lt.

Savivaldybės darbo grupės ir verslininko derybų metu buvo sutarta, kad paprastosios vardinės 5 Lt nominaliosios vertės akcijos Savivaldybei bus parduotos už 350 tūkst. Lt. Šiam sprendimui balandžio 26 d. pritarė miesto Taryba.

Tarybos sprendime numatyta, kad už akcijų paketą bus atsiskaityta per 2012-2013 metus, šiemet išmokant apie 100 tūkst. litų, kitąmet – apie 250 tūkst. litų. R. Šalūga sutiko teisminį ginčą tarp UAB kino teatro „Romuva” bei UAB „Rosh” baigti taikiai.

Prieš daugiau nei dešimtmetį R. Šalūga 15,31 proc. kino teatro akcijų iš smulkiųjų akcininkų supirko už iš viso 342 tūkst. Lt.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: