(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Kauno miesto savivaldybės tarybos kolegija trečiadienį dar kartą svarstė klausimą dėl daugiabučių namų administravimo sutarčių pratęsimo. Klausimas buvo svarstytas visuose komitetuose, kurie pasiūlė sutartį pratęsti vieneriems metams. Kolegijos nariai tam neprieštaravo.

Sutartis su daugiabučių namų administratoriais bus pratęstos vieneriems metams, o Turto valdymo departamentas turės ruošti dokumentus naujam konkursui bei rengti dokumentaciją dėl Savivaldybės butų ūkių privatizavimo.

Su administratorių atrankos konkursų, vykusių 2006 metais, laimėtojais buvo pasirašytos sutartys, turinčios vieningą standartinę formą. Jose numatyta, kad sutartis gali būti pratęsta dar trejiems metams be konkurso, jei neatsiranda priežasčių sutartį nepratęsti arba nutraukti prieš laiką.

2009 metais baigėsi daugumos minėtų sutarčių galiojimo laikas. Savivaldybės tarybos kolegija 2008 metų gruodžio 23 d. nutarimu rekomendavo Savivaldybės administracijos direktoriui sutartis pratęsti tik vieneriems metams. Todėl su administratoriais buvo pasirašomi susitarimai dėl sutarčių pratęsimo vieneriems metams.

Prieš pratęsdama sutartis dar vieneriems metams, Kolegija įpareigojo administraciją iš pradžių pasitvirtinti naujus Kauno miesto butų ir kitų patalpų savininkų bendrosios nuosavybės administravimo nuostatus.

Administracijos direktorius naujuosius nuostatus pasirašė gruodžio 15 dieną. Jie įsigalios nuo kitų metų sausio 1 dienos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: