(c) Kaunas.lt archyvo nuotr.

Šeštadienio vakarą nušvito kalėdinė eglutė Vienybės aikštėje. Antroji miesto eglė pelnytai vadinama tarptautine. Tradiciškai ją uždegė Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas drauge su Vestfoldo apskrities meru Per-Eivind Johansen. Jau 14 metų šioje aikštėje statomos eglutės įžiebimo šventė primena sėkmingą Kauno ir Vestfoldo apskrities bendradarbiavimą.

Kaip ir kasmet, šiemet į eglės Vienybės aikštėje įžiebimo šventę atvyko norvegų delegacija. Susirinkusius aikštėje pasveikino Kauno miesto ir Vestfoldo apskrities merai. Meras Andrius Kupčinskas sakė, kad „tamsiuoju metų laiku, kiekviena papuošta ir įžiebta eglė mums suteikia daugiau šviesos, o ši eglė ypatinga – ji liudija ilgametę ir prasmingą mūsų ir draugų iš Norvegijos bendradarbiavimą”. Vestfoldo apskrities meras Per-Eivind Johansen pabrėžė, kad nuo bendradarbiavimo sutarties pasirašymo iki dabar yra sėkmingai bendradarbiaujama, tik sėkmingas ilgalaikis bendradarbiavimas leidžia aiškiau pamatyti vykdomų projektų rezultatus.

Vestfoldo apskritis yra viena iš pirmųjų Kauno bendradarbiavimo partnerių. Pirmoji sutartis tarp Kauno miesto ir Vestfoldo grafystės pasirašyta dar 1991 metais, bendradarbiaujama švietimo, sveikatos apsaugos, kultūros, verslo srityse.

Tradiciškai Vestfoldo apskritis prisideda finansiškai prie šventinės programos rengimo bei dalyvauja įžiebimo ceremonijoje, koncertinėje programoje. Šiais metais šventėje dalyvaujančius džiugino vaikų kolektyvo „Linksmoji šypsena” ir nemokamai sutikusių koncertuoti grupės „16Hz” bei dainininko E. Sipavičiaus atliekami muzikiniai kūriniai. Skaidrią kalėdinę nuotaiką dalino Kauno „Saulės” ir Nioterioj (Norvegija) gimnazijų mokiniai, scenoje atlikę kalėdines giesmes.

Eglutės įžiebimo šventę vainikavo įspūdingas specialiųjų efektų (lazerių) projekcijų ir pirotechnikos kompozicijų spektaklis „Į šviesą”.

Romutis Navardauskas Palaima

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: