(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Klaipėdos dramos teatrą, Kauno valstybinį dramos teatrą, Kernavės archeologinę vietovę, Sapiegų rūmus Vilniuje, Bastėjos liekanas Vilniuje ir Vytauto Didžiojo karo muziejų Kaune – šiuos istorijos ir kultūros paveldo objektus Vyriausybė išskyrė kaip prioritetinius, kuriuos būtina skubiai restauruoti ir pritaikyti turizmo reikmėms, panaudojant Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą. Atsižvelgusi į šių objektų istorinę, archeologinę, architektūrinę, kultūrinę ir meninę vertę, edukacinę naudą visuomenei ir potencialią finansinę naudą valstybei, Vyriausybė pasitarime pavedė Ūkio ministerijai šiuos objektus kaip prioritetinius įtraukti į rengiamą sąrašą projektų, siūlomų finansuoti ES lėšomis.

Klaipėdos dramos teatras yra seniausias Lietuvoje teatro pastatas, specialiai statytas teatrui, įkurtas apie XVIII a., o Kauno valstybinis dramos teatras yra pirmasis Lietuvoje profesionalus dramos teatras.

Kernavės archeologinė vietovė yra viena iš keturių Lietuvoje esančių UNESCO saugomų Pasaulio paveldo vietovių. Sapiegų rūmai Vilniuje – vienintelis Lietuvoje baroko laikotarpio rūmų ir šalia esančio barokinio parko ansamblis.

Bastėja buvo pastatyta XVII a. rekonstruojant Vilniaus gynybinę sieną ir buvo skirta artilerijos ugnimi apginti miestą nuo priešų. Tai didžiausias tokio tipo statinys Lietuvoje.

Vytauto Didžiojo karo muziejus – įkurtas XX a. pradžioje yra vienas iš seniausių Lietuvos muziejų, Lietuvos tarpukario laikotarpio architektūrą reprezentuojantis kūrinys.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: