(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Globalinis pasaulio atšilimas pasirūpino puikiu oru kiekvienam lietuviui svarbią dieną, o prezidentė pasirūpino, jog Lietuva būtų pasveikinta ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio gyventojų. Lietuvą nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio proga pasveikino Europos Sąjungos vadovas, Rusijos, Baltarusijos prezidentai ir kiti vadovai.

Kokius žodžius Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dvidešimtmečio proga taria Lietuvos vadovai? Pateikiame ištraukas iš jų sveikinimų:

Lietuvos Respublikos prezidentė Dalia Grybauskaitė: „Mūsų tauta visuomet troško turėti ne tik laisvą, bet ir brandžią valstybę. Lietuvos žmonės patys kuria savo dabartį ir ateitį. Tik nuo mūsų pačių priklausys, ar ši ateitis bus ta svajonių Lietuva, kurios taip visi troško ir dėl kurios kovojo. Valstybę turėsime tokią, kokiais būsime patys, todėl nedvejodama sakau: mylėkime ir tikėkime ateities Lietuva!”.

Lietuvos Respublikos Seimo pirmininkė Irena Degutienė: „Kovo 11-oji yra ir visuomet bus mus vienijanti ir telkianti šventė. Kad ir kokie skirtingi būtume, kad ir kokiuose kraštuose gyventume – vardan mūsų bendros ateities, vardan mūsų tautos ir valstybės, vardan tos Lietuvos”.

Lietuvos Respublikos ministras pirmininkas Andrius Kubilius: „Lietuva gali ir turi įrodyti pasauliui, kad esame tikra sėkmės istorija. Ir tokiai Sėkmės Lietuvai ir Lietuvos sėkmei turime visi įsipareigoti. Tai ir bus mūsų patriotinis, meilės Tėvynei įsipareigojimas. Tikiu, kad šiandien mūsų širdyse tikėjimo Lietuvos sėkme nesumažėjo. Jos yra tiek pat daug, kaip ir tais laikais, kai kovojome už savo valstybės laisvę ir nepriklausomybę. Žinau, kad didžioji dalis mūsų visuomenės yra pilietiški, mąstantys, savo valstybės interesus ginantys žmonės”.

Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas: „Mes didžiuojamės, kad Kaunas buvo kovų už nepriklausomybę lopšys, kad mūsų miesto pogrindžio veikla ir drąsūs protestai, viešai iškelta Trispalvė ir atstatytas Laisvės paminklas, 1989 m. paskelbta rezoliucija dėl Nepriklausomybės ir radikali kauniečių sąjūdininkų pozicija mus išvedė į 1990-uosius metus, į Kovo 11-ąją. Ačiū Jums visiems, paskyrusiems gyvenimą kovai už Nepriklausomybę, tikintiems Lietuva ir ją kuriantiems ateities kartoms”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: