(c) Urtės Latkauskaitės nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės tarybos posėdžio metu bus sprendžiama, kokio dydžio savivaldybės sporto stipendijas gaus daugiau kaip trisdešimt Kauno sportininkų, kuriuos stipendijoms rekomendavo sporto organizacijos.

Kauno miesto savivaldybės taryba pernai spalį įsteigė Kauno miesto savivaldybės sporto stipendiją ir patvirtino Sporto stipendijos nuostatus.

Šių metų biudžete Kauno miesto savivaldybės sporto stipendijoms numatyta skirti 100 tūkst. litų. Kūno kultūros ir sporto skyrius gavo 42 prašymus Sporto stipendijai iš sporto mokymo įstaigų, kuriose treniruojasi individualių olimpinių strateginių ir prioritetinių sporto šakų sportininkai.

Kauno miesto savivaldybės sporto stipendijos skyrimo komisija, vadovaudamasi sporto stipendijos nuostatais ir atsižvelgdama į sporto mokyklų tarybų siūlymus, įvertino sportininkų pasiekimus, jų amžių bei perspektyvą, medikų ir sporto mokslininkų rekomendacijas ir teikia siūlymus Tarybai dėl sporto stipendijos skyrimo.

Mokėti sporto stipendiją siūloma balandžio – gruodžio mėnesiais, o jos dydis būtų nustatomas pagal bazinę socialinę išmoką (anksčiau MGL) koeficientą, sausio mėnesį ji buvo 130 litų. Išskiriami trys sporto stipendijų dydžiai: 1,8, 2,4 ir 3,4.

Siūlant skirti stipendijas buvo vadovaujamasi sporto stipendijos nuostatų kriterijais, iš kurių vienas nustato, kad iki 20 procentų asignavimų, numatytų Savivaldybės biudžeto Sporto programoje sporto stipendijoms, Kauno miesto savivaldybės sporto stipendijos skyrimo komisijos siūlymu gali būti skiriama vyresniems nei 20 metų amžiaus sportininkams. Iš 34 sportininkų, kurie buvo atrinkti gauti sporto stipendiją, vyresni nei 20 metų yra 7 sportininkai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: