Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Europos laukia dar vienos karališkosios vestuvės – šį kartą tekės Švedijos princesė Madeleine (Madeleinė), kuri, kaip ketvirtadienį buvo paskelbta karališkųjų rūmų interneto svetainėje, susižadėjo su Didžiosios Britanijos ir JAV pilietybes turinčiu Christopheriu O’Neillu (Kristoferiu O’Nilu).

30-metė Madeleine yra jauniausia iš trijų karaliaus Carlo XVI Gustafo (Karlo XVI Gustafo) ir karalienės Silvios (Silvijos) vaikų, o eilėje į Švedijos sostą ji yra ketvirta.

Bulvarinis laikraštis “Expressen” anksti ketvirtadienį pranešė, kad Ch.O’Neillas, 38 metų finansininkas, su kuriuo princesė susipažino Niujorke, jai pasipiršo. Pora tai patvirtino trumpu vaizdo klipu, kuris buvo paskelbtas rūmų interneto svetainėje.

“Chrisas man pasipiršo Niujorke, spalio pradžioje, mes – labai laimingi”, – klipe, kuris trečiadienį buvo įrašytas Drotningholmo rūmuose netoli Stokholmo, sako Madeleine.

“Madeleine ir aš esam pažįstami dvejus metus, … aš neseniai sukaupiau drąsą ir paprašiau jos tekėti už manęs. Laimei, ji pasakė “taip”, – anglų kalba su britišku akcentu sako Ch.O’Neillas. Jis pridėjo kelis žodžius švediškai ir pasakė, kad bando išmokti šią kalbą, bet ji esanti “sunki”.

Pora nurodo, kad Ch.O’Neillas pasipiršo paprašęs karaliaus leidimo. “Tai buvo labai romantiškas ir intymus pasipiršimas, bet kitas detales … norime pasilaikyti sau”, – sakė Madeleine, kuri pridūrė, kad kol kas jiedu ketina gyventi Niujorke.

Madeleine pranešė, kad vestuvės įvyks Švedijoje, kitų metų vasarą ir kad daugiau detalių bus paskelbta vėliau.

“Abu esame nepaprastai laimingi ir patenkinti. Mums tai labai ypatinga diena”, – interviu minimai interneto svetainei sakė princesė.

Madeleine gyvena Niujorke, kur dirba jos motinos 1999 metais įsteigtoje nepelno organizacijoje “World Childhood Foundation”.

2010 metais ji nutraukė ankstesnes sužadėtuves – po to, kai žiniasklaida pranešė, kad tuometinis jos sužadėtinis, vienas Stokholmo teisininkas, buvo jai neištikimas, ir išvyko į Niujorką.

Ch.O’Neillas gimė Londone ir turi dvi pilietybes – JAVir Didžiosios Britanijos, sakoma rūmų paskelbtame jo gyvenimo aprašyme. Jis mokėsi internatinėje mokykloje Sankt Galene Šveicarijoje, turi Bostono universiteto tarptautinių santykių bakalauro laipsnį ir Kolumbijos verslo mokyklos Niujorke magistro laipsnį.

Dabar Ch.O’Neillas yra sumažintos rizikos fondo “Noster Capital”, kuris turi atstovybes Londone ir Niujorke, partneris ir tyrimų vadovas. Jam patinka slidinėjimas kalnuose, tenisas, golfas, muzika, menas ir Londono futbolo klubas “Chelsea FC”, nurodo rūmai.

Madeleine vyresnioji sesuo, sosto įpėdinė Victoria (Viktorija) 2010 metais per iškilmingą ceremoniją Stokholme ištekėjo už savo buvusio trenerio Danielio Westlingo (Danielio Vestlingo). Pora šiemet susilaukė vaiko – princesės Estelle (Estelės).

Ch.O’Neillas lydėjo Madeleine per gegužę įvykusias Estelle krikštynas. Madeleine dar turi 33 metų brolį princą Carlą Philipą (Karlą Filipą).

Švedijos karališkoji šeima atlieka tik reprezentacines funkcijas, pavyzdžiui, dalyvauja apdovanojimų ceremonijose, reklamuoja švedų verslą užsienyje, remia labdaros organizacijas ir fondus. Kaip valstybės galva karalius taip pat priima valstybinių vizitų atvykstančius užsienio svečius.

Naujienos apie princesės Madeleine ir Ch.O’Neillo sužadėtuves pasirodė vos kelios dienos po atšvęstų kitų Europos karališkųjų vestuvių – šeštadienį Liuksemburge susituokė šios hercogystės princas Guillaume’as (Gijomas) ir Belgijos grafaitė Stephanie de Lannoy (Stefani de Lanua).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: