T. Rosicky:
(c) A.Gimžausko/Sportas.info nuotr.
T. Rosicky

Kitos savaitės pradžioje į Lietuvą praktiškai stipriausios sudėties atvyksianti Čekijos nacionalinė futbolo rinktinė nori prieš kelionę į mūsų šalį jaustis ramiau ir šiandien, spalio 7 d., parklupdyti Ispanijos rinktinę, tačiau net ir tokios sėkmės atveju čekai Kaune žada kovoti dėl pergalės.

„Norime atsirevanšuoti už praėjusių metų pralaimėjimą“, – sakė komandos kapitonas Tomašas Rosicky.

Žvaigždžių trio ruošiasi atvykti

Spalio 7 ir 11 dienos rungtynėms su Ispanija ir Lietuva į išplėstinį komandos sąrašą įtraukė 23 žaidėjus. Komandoje yra visos trys didžiausios dabartinės čekų rinktinės žvaigždės – po kelio traumos atsigavęs vartininkas Petras Čechas iš Londono „Chelsea“, saugas Tomašas Rosicky iš Londono „Arsenal“ ir puolėjas Milanas Barošas iš Stambulo „Galatasaray“.

Daug patirties aukščiausio lygio rungtynėse turi ir gynėjo arba saugo pozicijose žaidžiantis Tomašas Hübschmanas iš Donecko „Šachtar“ bei saugas Jaroslavas Plašilas iš prancūzų Bordo „Girondins“.

Penki čekų rinktinės nariai žaidžia Vokietijoje. Kiti užsienyje atstovauja Ukrainos, Belgijos, Turkijos, Prancūzijos, Italijos ir Kipro komandoms. Čekijoje rungtyniauja septyni rinktinės nariai, dauguma jų – iš šalies čempionės Pilzeno „Viktoria“ ekipos. Iš Libereco „Slovan“ klubo į Čekijos rinktinę pakviestas ir etiopų kilmės gynėjas Theodoras Gebre Selassie.

Komandai prieš čį ciklą pradėjo vadovauti buvęs rinktinės saugas, iki tol trenerio asistentu rinktinėje dirbęs 46 metų Michalas Bilekas.

Asmeninė tragedija nesustabdė

EURO 2012 atrankos I grupėje Ispanija su šešiomis pergalėmis užsitikrino pirmąją vietą, o kovoje dėl antrosios pozicijos Čekija dviem taškais lenkia Škotiją ir taip pat turi geresnį tarpusavio rungtynių santykį. Per paskutines dvejas rungtynes škotams reikia iškovoti trimis taškais daugiau per išvykas į Lichtenšteiną ir Ispaniją, nei Čekija iškovos namuose su ispanais ir Lietuvoje.

Rungtynes su Ispanija praleis diskvalifikuoti saugas Jaroslavas Plašilas ir puolėjas Janas Rezekas, o saugas Marekas Matejovsky greičiausiai negalės padėti komandai dėl traumos.

Artėjant paskutinėms atrankos buvo nuogąstaujama, kad po ištikusios nelaimės – jo draugė penktąjį nėštumo mėnesį patyrė persileidimą – rinktinei gali nepadėti ir kapitonas T.Rosicky. Vis dėlto praleidęs „Arsenal“ klubo rungtynes žaidėjas prisijungė prie Čekijos rinktinės stovyklos ir tikimasi, kad saugas galės rungtyniauti.

Lietuvoje norėtų revanšo

Pasak 31 metų T.Rosicky, jo komanda per paskutines dvejas rungtynes sieks iškovoti abi pergales. „Rungtynės su Ispanija bus labai sunkios, tačiau esame nusiteikę varžovus nustebinti. Bet kokiu atveju, po paskutinių rungtynių Škotijoje žinome, kad reikės įveikti ir Lietuvą. Netgi jei nugalėtume ispanus, norime atsirevanšuoti lietuviams už pralaimėjimą Olomouce praėjusiais metais“, – sakė saugas.

Rinktinės treneris Michalas Bilekas kalbėjo, kad ir lygiosios su Ispanija būtų geras rezultatas: „Mums labai svarbu prieš paskutines rungtynes su Lietuva viską turėti savo rankose. Tai reiškia, kad mums reikia atimti bent tašką iš ispanų.“

Čekijos ir Ispanijos rungtynės vyks šiandien, spalio 7 d., nuo 21 val. 45 min. Prahoje. Lietuva ir Čekija tokiu pačiu laiku susitiks spalio 11 dieną Kauno S. Dariaus ir S. Girėno sporto centro stadione.

Čekijos futbolo rinktinės sudėtis rungtynėms su Ispanija ir Lietuva:

Vartininkai: Petr Čech (Londono „Chelsea“, Anglija), Jaroslav Drobný („Hamburger“ SV, Vokietija), Jan Laštůvka (Dnipropetrovsko „Dnipro“, Ukraina);

Gynėjai: Theodor Gebre Selassie (Libereco „Slovan“), Roman Hubník (Berlyno „Hertha“, Vokietija), Michal Kadlec (Leverkuzeno „Bayer“, Vokietija), Zdeněk Pospěch (MSV „Mainz“ 05, Vokietija), Daniel Pudil (KRC „Genk“, Belgija), Jan Rajnoch („Ankaragücü“, Turkija), Tomáš Sivok (Stambulo „Besiktas“, Turkija)l

Saugai: Tomáš Hübschman (Donecko „Šachtar“, Ukraina), Petr Jiráček (Pilzeno „Viktoria“), Daniel Kolář (Pilzeno „Viktoria“), Marek Matějovský (Prahos „Sparta“), Milan Petržela (Pilzeno „Viktoria“), Václav Pilař (Pilzeno „Viktoria“), Jaroslav Plašil (Bordo „Girondins“, Prancūzija), Tomáš Rosický (Londono „Arsenal“, Anglija), Kamil Vacek (Veronos „Chievo“, Italija);

Puolėjai: Milan Baroš (Stambulo „Galatasaray“, Turkija), David Lafata (Jabloneco „Baumit“), Tomáš Pekhart (1. FC „Nürnberg“, Vokietija), Jan Rezek (Famagustos „Anorthosis“, Kipras).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: