(c)Stock.xchng archyvo nuotr.

Prieš dvejus metus Kaune atidarytas išskirtinio dizaino verslo centras “1000” sulaukė tarptautinio pripažinimo. Prestižinis architektūros albumas „Collection: Offices” jį įtraukė tarp 300 geriausių viso pasaulio biurų pastatų.

Architekto Rimo Adomaičio projektuoto dešimties aukštų pastato fasade pavaizduotas prieškarinis tūkstančio litų banknotas. Rekordus registruojančios agentūros „Factum” jis yra pripažintas didžiausiu vitražu Lietuvoje.

„Tai, kad „1000″ pateko tarp geriausių planetos biurų pastatų itin džiugina, nes Lietuvos architektūriniame pasaulyje šis objektas kažkodėl yra ignoruojamas. Tuo tarpu tarptautiniuose leidiniuose jau kelerius metus jis yra dažnai minimas ir diskutuojamas”, – sako išskirtinio projekto autorius Rimas Adomaitis.

Patekimą į daugelį metų leidžiamą prestižinį architektūros albumą „Collection: Offices” architektas išskiria kaip didžiausią įvertinimą. Šio albumo autorius Chris van Uffelen yra vienas žymiausių pasaulio nepriklausomų meno istorikų, taip pat rašytojas, enciklopedijų apie meno ir architektūros istoriją, autorius.

Verslo centrą „1000″ palankiai vertina ir didžiausią plotą pastate nuomojančio AB banko SNORAS Kauno filialo Pramonės skyriaus viršininkas Virginijus Šaulys.

„Verslo centras pateisina AB banko SNORAS iškeltus reikalavimus įvaizdžiui, yra unikalus bei išskirtinis savo išore bei vidaus išplanavimu. Patogus automobilių parkavimas, strateginė vieta miesto atžvilgiu, patogus susisiekimas”, – vardijo V.Šaulys.

Banko skyriaus viršininkas teigė, kad yra maloniai nustebintas tokiu pastato įvertinimu.

„Tai tik dar kartą parodo, kad mūsų sprendimas įsikurti šiame pastate buvo vienareikšmiškai teisingas. O projekto autoriams reiškiu pagarbą linkiu toliau taip sėkmingai improvizuoti kūryboje”, – sako V. Šaulys.

business central

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: