(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Gegužės 14-15 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje (Rumšiškėse) Tarptautinės šeimos dienos proga vyks didžiausias Lietuvoje visai šeimai skirtas renginys „Čia visa Lietuva”.

Antrus metus organizuojamas festivalis kvies visiems kartu puoselėti gražiausias tautos tradicijas ir stiprinti tarpusavio ryšį – suburs Lietuvos gyventojus ir svečius, leis iš arčiau pažinti tautinį paveldą, siūlydamas gausybę pramogų suteiks išskirtinę galimybę turiningai, linksmai ir įsimintinai praleisti laiką.

Dvi dienas truksiančio renginio metu visi – tiek suaugusieji, tiek vaikai – galės įvairiomis formomis skirtingose Lietuvos liaudies buities muziejaus vietose susipažinti su lietuvių liaudies kultūra, tradicijomis, papročiais. Maži ir dideli turės progą lankyti parodas, dainuoti, šokti, prisiminti nuotaikingus žaidimus, atrakcionus, amatininkų mugėse įsigyti unikalių lietuviškų gaminių, o ūkininkų turguje – sveikų lietuviškų produktų.

Festivalyje bus gausu varžybų: aistras kaitins žoliapjovių lenktynės, Lietuvos Galiūnų, Grilio ir Medkirčių čempionatai. Atviras Lietuvos medkirčių čempionatas tylą skrodžiančiu motorinių pjūklų gausmu kvies visus, besidominčius medžio kirtimo, šakų genėjimo, stiebų pjaustymo technologijomis – jie būriuosis ir stebės greitus, koordinuotus ir preciziškus medkirčių veiksmus.

„Čia visa Lietuva” kvies išbandyti savo jėgas ir Galiūnų čempionate „Lietuvos galiūnų taurė 2011″ – susirungti su Lietuvos galiūnais profesionalais. „Lietuvos galiūnų taurėje 2011″ žada dalyvauti stipriausias visų laikų pasaulio žmogumi tituluojamas Žydrūnas Savickas, įvairių čempionatų prizininkai Vidas Blekaitis, Saulius Brusokas.

Šventės lankytojus džiugins ir paradas, kurio metu renginio dalyviai žygiuos iš Dzūkijos į Miestelį, „Fotoskrydžio” paroda, pirčių kiemas, dėmesį trauks kinologų parodomosios pratybos su šunimis, Žemaitukų veislės arklių pasirodymai bei kitos aktyvios atrakcijos.

Mažiausiesiems ir tiems, kurie su džiaugsmu prisimena savo vaikystę, šeimų festivalis atvers duris į pasakų erdves – aitvarų ir milžiniškų muilo burbulų pievas, zoologijos parkelį, skautų stovyklavietes bei kitas specialiai jiems pritaikytas ir džiaugsmą keliančias Lietuvos liaudies muziejaus kerteles.

Daugiau informacijos apie festivalį kviečiame skaityti www.ciavisalietuva.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: