(c) D.Kanapecko archyvo nuotr.

Visą savaitgalį Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“, šurmuliavo tradicinė tarptautinė sendaikčių mugė „Laiko ratu“. Kiekvieną dieną ją aplankė po beveik 100 tūkst. žmonių.

Apie 150 sendaikčių prekeivių iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Lenkijos kauniečiams ir miesto svečiams siūlė senovinius baldus, statulėles, pinigus, knygas, namų apyvokos daiktus, ginklus ir daugybę kitų ne vieną dešimtmetį ar net šimtmetį menančių daiktų.

Net ir žvarbokas oras neišgąsdino sendaikčių mėgėjų, kurie apgulę prekeivius gyvai domėjosi jų siūlomomis prekėmis.

„Betgi jo restauracija kiek kainuos“, – derėdamiesi su prekeiviu prieškario Lietuvos gaisrininkų šalmą rankose vartė sendaikčių mėgėjų porelė.

Nors ir derėjosi, bet siūlomus sendaikčius mugės lankytojai pirko noriai. „Visada norisi geriau, bet skųstis negaliu, pavyko nemažai parduoti, mano kolegos taip pat ne veltui čia atvyko“, – pasakojo prekeivis iš Latvijos Andris.

Netrukus, tarsi patvirtindamas jo žodžius, pagyvenęs ponas daug nesiderėdamas už nedidelį caro laikų varpelį paklojo 250 lt.

Didelio mugės lankytojų dėmesio sulaukė ir žymus lenkų gatvės artistas Krzystofas Falkowskis, lėlėmis–marionetėmis meistriškai parodijavęs žymiausius pasaulio dainininkus.

„Džiaugiamės, kad renginys pavyko. Šiemet mugę aplankė dar daugiau žmonių nei pernai. Tiek iš prekybininkų, tiek iš lankytojų girdėjome tik pačius geriausius atsiliepimus: pirmieji džiaugėsi galėję nemažai parduoti, pastarieji gyrė platų sendaikčių asortimentą“, – sako mugės organizatorius, prekybos miestelio „Urmas“ rinkodaros vadovas Jonas Plenta.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: