Tarptautinis Kauno kino festivalis Nidoje

Į Nidą atkeliaujantis Tarptautinis Kauno kino festivalis ir jo partneris Nidos Meno kolonija spalio 14-16 dienomis pakvies kino mėgėjus į sinefilišką savaitgalį. Rinktiniai festivalio programos filmai bus rodomi kultūros centre „Agila“, o festivalio vakarėliai visų lauks klube „Faksas“.

Spalio 14 d., 17 val. Nidos žiūrovai išvys jauno režisieriaus iš Norvegijos Halkawto Mustafos pirmąjį filmą „Raudona širdelė“.

Filme pasakojama dviejų paauglių Sorano ir Širin meilės istorija. Siekdami išvengti tėvų suplanuotų vedybų jiedu pabėga iš namų. Kartu ši kino juosta kalba apie moterų padėtį islamo šalyse – filmo režisierius būdamas paauglys į Norvegiją atvyko iš Irako.

Tą pačią dieną 19 val. festivalis kviečia į Bulgarijos režisieriaus Viktoro Chouchkovo jaunesniojo romantinę dramą „Tilt“. Joje pasakojama apie keturių bulgarų riedlentininkų svajonę.

Siekdami įkurti barą pavadinimu „Tilt“ praėjusio amžiaus 10-ojo dešimtmečio pradžioje jie įvairiausiais būdais mėgina užsidirbti pinigų.

Pirmąją festivalio viešnagės dieną 21.00 val. klube „Faksas“ vyks ir pirmasis festivalio vakarėlis. Vakarinę programą festivaliui surengti padės radijos stoties „Neringa FM“ pajėgos.

Spalio 15 d., 21.00 val. bus rodomas prancūzų režisierės Helene Lee dokumentinis filmas „Pirmasis Rasta“. Pagal plataus atgarsio sulaukusią tokio paties pavadinimo knygą sukurtas filmas pasakoja nuoširdžią istoriją apie vieną iš rastafari judėjimo įkūrėjų Leonardą Percivalį Howellą, 1939-aisiais Jamaikoje įkūrusį pirmąją rastafarių bendruomenę „Pinnacle“. Tai melodingos regio muzikos kupinas pasakojimas apie vieno žmogaus kelionę ieškant savosios Pažadėtosios žemės.

Po filmo festivalio rengėjai kviečia į „Rasta vakarėlį“ klube „Faksas“. Programoje – E-root („Groove Tribe“, Kaunas) ir Audrius („Neringa FM“). TKKF klubo nariai į vakarėlį įleidžiami nemokamai.

Vienas paskutinių festivalio seansų – lenkų režisieriaus Rafaelio Lewandowskio kino juosta „Kurmis“. Apie tėvo ir sūnaus santykių dramą pasakojantis filmas perteikia aktualius, dėl bendradarbiavimo su KGB dabar vykdomus tyrimus apie žmones, dalyvavusius 1989-ųjų Lenkijos „Solidarumo“ judėjime. Filmo peržiūra vyks spalio 16 d., 15.00 val. kultūros centre „Agila“.

Kino mėgėjai į Nidą galės atvykti pasinaudoję specialia nuolaida autobuso bilietams. Su Su Tarptautinio Kauno kino festivalio klubo nario kortele bilietas maršrutu Kaunas – Nida – Kaunas spalio 14-16d. kainuos 40 proc. pigiau. Bilietus galima įsigyti autobusubilietai.lt ir Kauno autobusų stoties kasose.

Norintieji įsigyti kortelę rašykite ugne@kinofestivalis.lt , taip pat kortelę bus galima įsigyti festivalio apsilankymo Nidoje metu, kasdien nuo 16 val. KTIC „Agila“.

Tarptautinio Kauno kino festivalio informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: