(c) kaunas.lt archyvo nuotr.

Ketvirtadienį Kauno miesto savivaldybės taryba pritarė Kauno pramogų ir sporto rūmų (toliau – Kauno arena) valdymo ir naudojimo koncesijos sutarties projektui bei įpareigojo administracijos direktorių pasirašyti sutartį su konkurso dalyviu.

Prieš pritariant Kauno arenos koncesijos sutarties projektui, miesto tarybai buvo siūloma konkurso dalyviui VšĮ „Žalgirio rėmėjas“ ir Kauno futbolo ir beisbolo klubo konsorciumui už simbolinį vieną litą išnuomoti 1,6 ha Kauno arenos sklypą.

Tačiau miesto taryba, atsižvelgusi į Švietimo, sporto ir ekologijos komiteto siūlymą (buvo siūloma nuomos mokestį pakelti iki 600 tūkst. litų), nusprendė kasmetinį nuomos mokestį padidinti iki 300 tūkst. litų. Koncesijos sutarties projekte numatyta, kad savivaldybė koncesininkui 25 metus kasmet mokėtų po 2,5 mln. (be PVM) koncesijos mokestį.

Mero Andriaus Kupčinsko teigimu, realių derybų su vieninteliu dalyviu nebuvo. „Rinkomės vieną iš vieno. Derybų metu konkurso dalyviui buvo siūlomas kompromisinis susitarimas dėl 2,2 mln. litų koncesijos mokesčio, tačiau dalyviui nesutikus, derybinė grupė turėjo apsispręsti dėl didesnės sumos. Manome, kad pasiūlytas 300 tūkst. litų žemės nuomos mokestis yra adekvatus esamoje situacijoje ir atitiktų abipusius norus bei interesus. Juolab kad arenai siūlomas Žalgirio vardas“, – teigė A. Kupčinskas.

Pagal koncesijos sutartį koncesininkas kiekvienais koncesijos metais įsipareigoja suorganizuoti ne mažiau kaip 75 renginius.

Koncesininkas visais atvejais bus atsakingas už koncesijos sutarties vykdymą. Koncesininkas turės teisę pradėti vykdyti koncesijos sutartimi numatytą ūkinę veiklą tik po to, kai bus pasirašyta koncesijos sutartis, apdraustas turtas, atliktos būtinos investicijos ir patenkinti kiti sutarties reikalavimai. Siekiant užtikrinti tinkamą pasirengimą 2011 m. Europos krepšinio čempionatui, koncesininkas savo ūkinę veiklą turės pradėti ne vėliau kaip 2011 m. birželio 1 dieną.

Tarybos posėdyje dalyvavusi Ūkio banko Investicinės grupės (ŪBIG), valdančios Kauno „Žalgirio“ klubą, valdybos pirmininkė Angelė Dementavičiūtė po Tarybos sprendimo sakė, kad dar svarstys, ar pasirašyti aprobuotą sutartį su savivaldybe.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: