© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Cigarečių filtrų gamintoja “Nemuno banga”, į Lietuvą neteisėtai įvežusi 34,6 tūkst. kilogramų rūkomojo tabako, privalo sumokėti daugiau kaip 2,5 mln. litų baudų ir delspinigių, galutinai nutarė teismas.

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) lapkričio 13 dieną atmetė “Nemuno bangos” skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo vasario 4 dienos nutartį, kuria bendrovė įpareigota sumokėti 1,542 mln. litų baudą, 771,1 tūkst. litų akcizo ir 194,9 tūkst. litų PVM delspinigių.

Teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

“Nemuno banga” teismui tvirtino nežinojusi, kad iš Brazilijos į Lietuvą įvežė rūkomąjį tabaką – bendrovės teigimu, ji buvo sudariusi tabako žaliavos pirkimo sutartį. Įsigytą tabaką “Nemuno banga” pardavė Armėnijos bendrovei “Shahumyan-Vin” ir tik patikrinus krovinį Lietuvos-Lenkijos pasienyje nustatyta, kad tai ne tabako žaliava, o rūkomasis tabakas.

“Nemuno bangos” argumentus teismas atmetė ir nutarė, kad bendrovė turėjo galimybę užkirsti kelią neteisėtam prekių įvežimui į šalį. Anot teismo, “Nemuno banka” dar iki jų deklaravimo muitinėje galėjo patikrinti, ar prekės atitinka dokumentuose nurodytas prekes, arba pasitikėti pardavėju ir prisiimti atitinkamą riziką.

“Todėl teiginiai, kad ūkinė operacija buvo atlikta taip, kad nebuvo galimybės dėl laiko stokos atlikti tabako mėginio paėmimą ir tyrimą, nėra pateisinami”, – rašoma LVAT nutartyje.

Klaipėdos teritorinė muitinė už įvežtą rūkomąjį tabaką “Nemuno bangai” nurodė sumokėti 334,3 tūkst. litų muito mokesčio, 969,5 tūkst. litų PVM bei 3,836 mln. litų akcizo mokesčio.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: