Tekstilės ir garso mišinys

Ši savaitė Kauno bienalėje skirta kūrybiniam bendradarbiavimui. Tarp žymių lektorių dirbtuves ves ir David Littler – London’s Printwork Trust vadovas ir Victoria & Albert muziejaus bendradarbis Londone.

Spalio 7 dieną, pasibaigus dirbtuvėms, David Littler visus kauniečius pakvies į atvirą tekstilės DJ pasirodymą, įvyksiantį buvusiame kino teatre „Kanklės“.

Taip jau nutiko, kad dvi didžiausios David Littler aistros yra didžėjavimas ir tekstilė. Visą savo gyvenimą jis dirbo tekstilės dizaineriu, o vėliau tapo ir labdaringos ir šviečiamosios organizacijos Londons Printwork Trust vadovu.

Nuo 16 metų Davidas, augęs Blackpool mieste Didžiojoje Britanijoje, susidomėjo soul, ska muzika, džiazu, fanku ir hip-hopu. Aistringas plokštelių kolekcionierius pats organizavo teminius vakarus naktiniuose klubuose ir rengė radijo laidas.

Davidas suprato, kad abi sritys nors ir labai skirtingos, turi daug panašumų. Pavyzdžiui, terminijoje. Kartu su Victoria & Albert muziejumi jis inicijavo projektą Sampler Cultureclash, kuriame siekiama sukurti bendrą erdvę diskusijoms ir veiksmams, kurioje susitiktų tekstilė ir didžėjavimas.

Jo pasirodymuose naudojamos plataus diapazono technologijos – tiek analoginė, tiek skaitmeninė – kad paverstų tekstilę garsu, o garsą vėl paverstų raštais ir tekstile.

Tai atliekama naudojant vaizdo ir muzikinę programines įrangas, „gyvo“ programavimo ir semplingavimo programas bei senesnes technologijas, pavyzdžiui, pianolas, juostinius magnetofonus, siuvimo mašinas ir siuvinėjimo adatas.

Be to, seni tekstiliniai ir muzikiniai instrumentai išardomi ir paverčiami naujais „pasidaryk pats“ įrenginiais, skirtais groti tekstilę. Naudojami tradiciniai XVI, XVII, XVIII a. siuvinėjimo pavyzdžiai, pasitelkus įvairius procesus, paverčiami garsiniais vienetais, o sukurti garsai verčiami naujais vaizdais.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: