Tikėtina, kad infliacija bus neigiama ir sudarys –0,2 procento
(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Lietuvos statistikos departamentas prognozuoja, kad 2011 m. rugpjūčio mėn., palyginti su 2011 m. liepos mėn., pagal suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI) apskaičiuota infliacija gali sudaryti -0,2 procento.

Metinė infliacija rugpjūčio mėn., tikėtina, gali siekti 4,6, o vidutinė metinė – 3,6 procento. Liepos mėnesį užfiksuota metinė infliacija buvo 4,6, o vidutinė metinė – 3,4 procento.

Tikėtina, kad didžiausią įtaką rugpjūčio mėn. infliacijai turės dėl pingančių daržovių mažėjančios maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos.

Taip pat įtakos gali turėti dėl pingančių degalų mažėjančios transporto prekių grupės kainos. Kitų prekių ir paslaugų grupių kainos, tikėtina, reikšmingai nekis ir turės nedaug įtakos SVKI dinamikai.

Kaip ir ankstesniais metais, sezoniškumas turėjo didelę įtaką drabužių ir avalynės kainoms. Maisto produktų ir nealkoholinių gėrimų kainos ir transporto grupės prekių ir paslaugų kainos išlieka tarp labiausiai kilusių. Ryšių paslaugų kainos toliau stabiliai mažėja. Kitų prekių ir paslaugų grupių kainų pokyčiai ne tokie ryškūs.

Prognozuojama rugpjūčio mėnesio infliacija nepakeis SVKI tendencijos.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: