Tikro lietuvio paieškos naujoje F. Taunytės knygoje
(c) Kvb.lt archyvo nuotr.

Lapkričio 15 d., antradienį, 17 val. Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje (Radastų g. 2, salė) vyks gydytojos, rašytojos Filomenos Taunytės naujos knygos „Ieškau tikro lietuvio“ pristatymas. Įėjimas nemokamas.

Laudies medicinos žinovę, populiarių knygų („Gyvenimas be stogo“, „Kiek sveria siela“, „7 nuodėmės ir 12 ligų“ ir kt.) autorę gydytoją Filomeną Taunytę daugybė skaitytojų pamėgo dėl atviro, kartais itin tiesmukiško kalbėjimo apie šiuolaikinio žmogaus gyvenimo problemas.

F. Taunytė nevengia kritikos valdžiai bei vaistų pramonei ir teigia, kad žmogui kur kas naudingiau pasinaudoti paprastais, dažnai nieko nekainuojančiais liaudies medicinos receptais.

Šįkart gydytoja ne tik kalba apie dvasios ir kūno ligų gydymą, bet ir leidžiasi į tikro lietuvio paieškas. Ji svarsto, kokiomis dorybėmis ir ydomis pasižymi lietuviai ir kaip tautos charakterio savybės paveikia valstybės gyvenimą. „Blogos žmonių ir tautų savybės labiau pastebimos, o gerosios dažnai tik po mirties atsiskleidžia“, – rašo F. Taunytė. Ji ragina nepamiršti ir nuo seno kartu su lietuviais gyvenusių kitataučių – žydų, lenkų ir kitų, iš kurių galima pasimokyti nemažai naudingų dalykų.

Didžiulę medikės patirtį sukaupusi F. Taunytė ir naujoje knygoje nepamiršta praktinių sveikos gyvensenos patarimų. Nemažai dėmesio skiria mitybai, kalba apie pasninkavimą ir gydomąjį badavimą, pateikia įvairių vaistažolių antpilų receptų. Autorė rašo ir apie akupunktūrą, akupresūrą, aiškina, kaip atpažinti ligas pagal akies rainelę.

Renginyje skaitytojai turės galimybę susitikti su gydytoja F. Taunyte, užduoti jai klausimų bei įsigyti naują knygą.

Kauno apskrities viešosios bibliotekos informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: