Organizatorių archyvo nuotr.

Nors internetinė prekyba startavo dar 1995 metais, Lietuvos gyventojams prireikė gana nemažai laiko priprasti prie šio naujo apsipirkimo būdo. Vis dėlto, kiekvienais metais galime pastebėti, kad susidomėjimas virtualiai parduodamomis prekėmis tampa vis didesnis: neišeinant iš namų galima įsigyti įvairių prekių namams, drabužių, baldų ar net automobilių detalių. Niekam ne paslaptis, kad ne visada yra paprasta rasti reikalingų automobilių detalių, todėl verta išbandyti apsipirkimą internetu – čia autodalys gali būti randamos gerokai greičiau ir paprasčiau. Priežasčių, kodėl verta rinktis būtent šį apsipirkimo būdą, yra tikrai nemažai, todėl verta apžvelgti pačias svarbiausias. Taigi, kokie yra pagrindiniai tokio pasirinkimo privalumai?

Paprastesnė prekių atranka

Dominančių automobilių detalių galite rasti gerokai paprasčiau: apsilankę specializuotoje parduotuvėje turėsite galimybę nurodyti automobilio markę ir modelį, ir pagal tai tam tikras autodetales rasite gerokai paprasčiau. Ieškant dominančios produkcijos jums nereikės lankytis daugybėje fizinių parduotuvių: rasti tam tikras automobilių detales galėsite gerokai greičiau. Taip pat autodalys gali būti pasirenkamos pagal tam tikrą jų tipą: tai gali būti tepalo filtrai, tam tikros kėbulo dalys, padangos, ir t.t. Džiugina tai, kad internetinių parduotuvių savininkai gali pasiūlyti tikrai nemažą automobilių detalių pasirinkimą, tad visai nesvarbu, kokias konkrečias detales planuojate įsigyti, tikėtina, kad jų galėsite rasti nė neišeidami iš namų. Pardavėjai visada siekia, kad prekių aprašymai būtų kiek įmanoma išsamesni, todėl tai padeda daug paprasčiau išsirinkti reikalingas prekes.

Palankesnės prekių kainos

Autodalys internetu neretai yra parduodamos gerokai pigiau nei fizinėse parduotuvėse, todėl pirkėjai turi galimybę sutaupyti pinigų. Renkantis įvairią produkciją dėmesys neretai krypsta būtent į jos kainą, todėl jūs turėsite tikrai palankią progą išleisti mažiau pinigų. Jei nesate užtikrinti, ar tam tikro pardavėjo nustatyti įkainiai yra patys mažiausi, galėsite palyginti skirtingų parduotuvių nustatytas detalių kainas, ir tai padės daug paprasčiau apsispręsti. Internetinių parduotuvių savininkai neretai taiko įvairias akcijas, todėl tai taip pat gali padėti sutaupyti pinigų. Jei norite apie ypatingus pasiūlymus sužinoti pirmi, galite užsiprenumeruoti parduotuvės naujienlaiškį, kuriame pateikiama informacija leis gauti visą svarbiausią informaciją.

Patogus prekių pristatymas

Pirkdami automobilių dalis internetu turėsite galimybę pasirinkti patogiausią prekių pristatymo metodą: galėsite rinktis produkcijos pristatymą į siuntų atsiėmimo punktus (paštomatus) arba produkcijos siuntimą per kurjerių tarnybą (ir vienu, ir kitu atveju galite būti užtikrinti, kad prekių pristatymas bus greitas ir saugus). Pardavėjai rūpinasi, kad prekių pristatymo kaina pirkėjams būtų kuo prieinamesnė, tad galite būti užtikrinti, kad tai nepareikalaus pernelyg didelių papildomų išlaidų. Automobilių dalių pristatymo terminas gali labai skirtis: tai priklauso nuo to, kokia konkreti prekė yra pasirenkama. Prekių aprašymuose matysite informaciją, kaip greitai tam tikra produkcija bus paruošiama išsiuntimui: pavyzdžiui, jei jus dominančios prekės siuntimui bus paruoštos šiandien, jos jus pasieks po 1 ar 2 darbo dienų.

Galimybė apsipirkti bet kuriuo patogiu metu

Į fizines parduotuves tektų vykti jų darbo metu, ir tai kartais sudaro tam tikrų nepatogumų. Kas kita, jei reikalingos produkcijos nusprendžiama įsigyti internetu: visai nesvarbu, kokiu paros metu nuspręsite įsigyti reikalingų prekių, tą galėsite padaryti be jokių keblumų. Virtualių prekybos vietų darbo laikas nėra ribojamas, tad net ir tada, jei laisvo laiko atrasite tik vėlyvą vakarą ar ankstyvą rytą, turėsite galimybę neskubėdami išsirinkti dominančias prekes ir pateikti savo užsakymą. Internetinių parduotuvių darbuotojai jūsų užsakymą patvirtins darbo valandomis, ir pasirūpins, kad jūsų užsakymas kiek įmanoma greičiau būtų paruošiamas siuntimui.

Įvairūs atsiskaitymo metodai

Apsipirkdami fizinėje parduotuvėje dažniausiai turime galimybę atsiskaityti tik grynaisiais pinigais ar banko kortele, tačiau internetinėse parduotuvėse atsiskaitymo būdų įvairovė gali būti kur kas platesnė. Apmokėti pasirinktas automobilių dalis galėsite naudodamiesi elektronine bankininkyste, „Paypal“ pinigų pervedimo sistema, arba banko kortele. Patogu yra tai, kad autodalys gali būti apmokamos jų atsiėmimo metu: jei pasirinksite prekių pristatymą į siuntų terminalą, atsiskaityti galėsite atsiėmimo metu (banko kortele). Kartais pirkėjai nuogąstauja, kad užsakytų prekių gali taip ir nesulaukti, todėl mokėjimas prekių atsiėmimo metu gali būti tikrai puikia išeitimi.

Užsakymo Nr. KMC200137

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: