Organizatorių archyvo nuotr.

Didžiausias taksi vairuotojų bei pavežėjų tinklas „eTaksi“ vykdo plėtrą Kaune. Nuo šiol prie bendrovės tinklo šiame mieste galės jungtis reikalavimus atitinkantys pavežėjai. Iki šiol kauniečiai per „eTaksi“ programėlę galėjo išsikviesti tik įprastus taksi automobilius.

„Toliau stipriname bei plečiame savo pavežėjų tinklą ir žengiame į Kauną. Tikime, kad šią  Vilniuje ir užsienyje sparčiai populiarėjančią paslaugą įvertins ir kauniečiai. Tai puiki proga papildomai užsidirbti mėgstantiems vairuoti miesto gyventojams, o keleiviams – dar viena patraukli alternatyva pasiekti norimą tikslą“, – sako „eTaksi“ vadovas Andrius Norkaitis.

Pavežėjai – tai nuosavu automobiliu, jiems patogiu metu ir intensyvumu keleivius vežiojantys vairuotojai. Pasak A. Norkaičio, prie „eTaksi“ prisijungusiems pavežėjams potencialių klientų ilgai laukti nereikės – programėle aktyviai naudojasi keliasdešimt tūkstančių Kauno gyventojų.

„Bet kuri šiuolaikinė paslauga, kuri yra įgyvendinama privačia iniciatyva, yra labai sveikintina. Kaunas kasdien artėja prie svajonės tapti moderniu ir europietišku miestu. O visame pasaulyje sparčiai populiarėjanti keleivių pavėžėjimo paslauga neabejotinai prisidės prie mūsų tikslo“, – tvirtina Kauno miesto savivaldybės administracijos direktorius Gintaras Petrauskas.

„eTaksi“ keleivių pavėžėjimo paslaugas Vilniuje teikia nuo praėjusių metų pabaigos. Sistemoje jais gali registruotis ne mažesnę nei 3 metų patirtį turintys vairuotojai, kuriems nuosavybės teise priklauso ne senesnis nei 12 metų, puikios būklės automobilis. Arba tie vairuotojai, kurie pagal nuomos sutartį turi teisę valdyti reikalavimus atitinkančią transporto priemonę. Jie taip pat turi pateikti dokumentus patvirtinančius, jog nebuvo teisti, grubiai nepažeidė kelių eismo taisyklių. Pavėžėjimo paslaugas vairuotojai gali teikti tik įregistravę individualią veiklą ir sudarę sutartį su šią veiklą administruosiančia įmone.

„Skiriame didelį dėmesį naujų vairuotojų atrankai, todėl keleivių paimti atvyks mandagūs vairuotojai su kokybiškais automobiliais. Taip pat pavežėjams siūlome bene palankiausias atlygio sąlygas Lietuvoje:  su mumis jie dalinasi tik dešimtadaliu uždirbtos sumos. Be to, jiems nereikia rūpintis PVM mokėjimu – šį mokestį sumokame mes patys“, – pastebi A. Norkaitis.

Anot jo, šiuo metu Kaune formuojama pavežėjų grupė, kurios vairuotojus „eTaksi“ programėlės vartotojai galės išsikviesti jau netrukus. Jie galės rinktis pavežėjų grupę „eDrivers Pop Kaunas“ (iki 12 metų senumo automobiliai). Kelionės kaina sieks 0,39 Eur/km. Taip pat bus taikomas vienkartinis 0,49 Eur įsėdimo mokestis ir 0,1 Eur už kelionės minutę.

Už paslaugas keleiviai gali atsiskaityti grynaisiais arba kortele, jei vairuotojas naudoja kortelių aptarnavimo terminalą. Kelionės kaina apskaičiuojama naudojant GPS ir „eTaksi“ sistemą.

Kauniečiai, norintys prisijungti prie „eTaksi“ pavežėjų tinklo, turi užsiregistruoti bendrovės svetainėje ir pateikti prašomus duomenis.

„eTaksi“ Lietuvoje veikia nuo 2009 metų – tai pirmoji ir pati populiariausia šalyje taksi iškvietimo programėlė. Visoje Lietuvoje ja naudojasi keli šimtai tūkstančių vartotojų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: