Organizatorių archyvo nuotr.

Didžioji dalis automobilių įsigyjama šiltuoju metų laiku – oro temperatūra pažadina norą daugiau keliauti, pabūti gamtoje, pramogauti. Be to, atšilus gali išryškėti žiemą atsiradę senojo automobilio gedimai. Tačiau skubėti neverta: renkantis naudotą automobilį, itin svarbu įvertinti ne tik rinkos pasiūlą, bet ir pačios transporto priemonės būklę. Nemažai informacijos apie ją gali atskleisti automobilių kėbulo dalys.

Apsibrėžkite ribas

Prieš pradėdami ieškoti naudoto automobilio, pirmiausia pasvarstykite, kokio automobilio Jums reikia. Automobilių rinka gali susukti galvą: gamintojų ir modelių yra išties daug. Taigi, visų pirma išsirinkite norimą kėbulo tipą, tada – markę ir modelį.

Turite vaikų, šunį ar gyvenate užmiestyje? Rinkitės visureigį arba universalą, kuriuose yra daugiau vietos bagažo skyriuje. Tokie automobiliai tinkamesni važinėti bekele. Gyvenate mieste, draugai tik retkarčiais prašo pavėžėti? Orientuokitės į mažesnius, hečbeko ar sedano kėbulo tipo automobilius – juos lengviau parkuoti ir valdyti esant dideliam eismui.

Atlikite namų darbus

Forumai, tinklaraščiai, interneto svetainės, kuriose pateikiami vairuotojų atsiliepimai – vietos, padėsiančios išsiaiškinti dažniausius norimo pirkti automobilio trūkumus, defektus. Palyginkite, kiek kainuotų išsirinktų automobilių kėbulo dalys remonto atveju ir nuspręskite, ar pardavėjas siūlo adekvačią kainą.

Automobilių kėbulo dalys – tai, ką apžiūrėti reikėtų pirmiausia

Susidomėję konkrečiu automobiliu, visų pirma atkreipkite dėmesį į bendrą jo būklę. Verta pastebėti, ar transporto priemonės dalys nėra įlenktos, išteptos dažais, surūdijusios. Jei automobilis buvo patekęs į autoįvykį, tarp kai kurių kėbulo dalių gali būti nevienodo dydžio tarpeliai ar skirtis dalių atspalviai. Pastebėkite, ar kai kurios dalys, pavyzdžiui, variklio dangčio kampelis, nėra pakilęs aukščiau nei turėtų būti – jei taip, vadinasi kėbulas ir netgi vidiniai automobilio komponentai dėl smūgio gali turėti rimtesnių pažeidimų.

Korozija – dar vienas dėmesio vertas aspektas. Svarbu žinoti, jog paveiktos korozijos gali būti tiek metalinės, tiek plastikinės automobilių kėbulo dalys. Tokie pažeidimai dažnai susiformuoja smūgio vietose. Jie labai greitai plinta, ypatingai drėgno oro sąlygomis. Patikrinkite, ar tepalai ir kiti skysčiai neprateka – tai galėtų signalizuoti apie vidinių automobilio komponentų surūdijimą.

Patikrinkite ir padangų būklę. Galbūt pastebite, jog jos yra netolygiai nusidėvėjusios? Tai gali reikšti, kad ratai yra prastai subalansuoti arba amortizatoriai ir kiti pakabos komponentai – neprižiūrėti, nusidėvėję. Nepamirškite, kad prastas padangas teks pakeisti naujomis – šias išlaidas sumuokite su automobilio kaina.

Salonas – taip pat svarbus

Automobilio salone praleidžiamas visas vairavimo laikas, todėl įvertinti jo būklę taip pat svarbu. Įsitikinkite, kad salonas yra tvarkingas, sėdynės, stogas – neįplyšę, švarūs. Automobilio vidus turi būti patogus, estetiškas. Tačiau svarstydami apie salono būklę, įvertinkite bendrą automobilio nusidėvėjimą ir jo gaminimo metus. Prisiminkite, kad tam tikri prietaisų skydelio įtrūkimai ar neveikiančios lemputės gali reikšti didesnę problemą.

Išmėginkite automobilį kelyje

Bandomasis važiavimas – geriausia galimybė patikrinti pakabos, pavarų dėžės ir variklio darbą. Atkreipkite dėmesį, kaip automobilis užsiveda, įsibėgėja, ar lengvai jungiasi pavaros – tai ypatingai aktualu automatinę pavarų dėžę turintiems automobiliams. Jei pavaroms persijungiant jaučiate truktelėjimą, gali būti, kad ši detalė greitai suges. Atidžiai klausykitės, ar automobilis neskleidžia įtartinų garsų, ar variklis netrūkčioja. Šių autodalių remontas atsieina brangiausiai.

Neskubėkite pirkti

Po automobilio apžiūros apsvarstykite visas galimybes. Galbūt kai kurios pažeistos automobilių kėbulo dalys gali būti nebrangiai pakeistos naujomis? Tinkamą dalį visuomet galėsite išsirinkti paprasčiausiu būdu – el. parduotuvėse. Konsultuodamiesi su specialistais, lengvai rasite tinkamą autodalį reikiamam automobilio modeliui, atsižvelgdami tiek į gamybos metus, tiek kainą. Svarbiausia – ramiai nuspręsti, ar išsirinktas automobilio modelis atitiks Jūsų lūkesčius ir patenkins poreikius.

Užsakymo Nr. KMC180046

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: