© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Per Izraelio antskrydžius Gazos Ruože ketvirtadienį, trečią plečiamos karinės operacijos dieną, žuvo 20 žmonių, tarp jų – keturios moterys ir keturi vaikai, pranešė medikai.

Bendrai per antradienį pradėtą izraeliečių operaciją “Apsauginė riba” (“Protective Edge”), kuria siekiama nutraukti Izraelio teritorijos apšaudymą raketomis ir kuri yra didžiausia karinė kampanija prieš Gazos Ruožą nuo 2012 metų, jau žuvo 70 žmonių.

Izraelio armija pranešė, kad praėjusią naktį atakavo daugiau kaip 300 “Hamas” taikinių ir kad nuo operacijos pradžios šiam islamistų judėjimui smogė 750 kartų.

Greitosios pagalbos tarnybos atstovas Ashrafas al Qudra (Ašrafas Kudra) sakė, kad ketvirtadienį anksti ryte smūgis iš oro buvo suduotas kavinei Chan Jūniso mieste, kurioje žuvo aštuoni ir buvo sužeista dar mažiausiai 15 žmonių.

Per antrą smūgį Nuseirato pabėgėlių stovyklai centrinėje Gazos Ruožo dalyje bomba pataikė į Raedo Shalato (Raido Šalato) namą – per šį incidentą žuvo jis pats ir buvo sužeisti dar keli žmonės, sakė A.al Qudra.

Per tolesnius smūgius dviem namams Chan Jūnise žuvo keturios moterys ir keturi vaikai, nurodė jis.

Išaušus per naują Izraelio smūgį iš oro automobiliui Gazos miesto vakaruose

žuvo trys ir buvo sužeisti dar keturi žmonės.

Po to, kai Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) perspėjo dėl dar griežtesnių veiksmų, naktį sprogimai buvo girdimi visame Gazos Ruože.

Trečiadienį per Izraelio smūgius iš oro žuvo 29 palestiniečiai, o antradienį – 21.

Bendras per kampaniją “Apsauginė riba” žuvusių žmonių skaičius yra 70. Tarp žuvusiųjų yra mažiausiai 11 moterų ir 18 vaikų, rodo AFP duomenys, grindžiami medikų informacija.

Jokie izraeliečiai kol kas nežuvo, bet “Hamas” pademonstravo savo galią leisdamas raketas į Izraelio teritoriją, kur pavojaus sirenos gaudė ir tokiuose toli nuo Gazos Ruožo esančiuose miestuose kaip Tel Avivas, Jeruzalė ir Haifa.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: