Trečiojo pratimo rezultatai užminė nemažai mįslių
(c) Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Europos sklandymo čempionatas Pociūnuose įsibėgėja. Organizacinio komiteto pirmininkas Vytautas Sabeckis teigia, jog po kiekvieno įvykusio pratimo galima lengviau atsikvėpti, nes artėja ta riba (4 pratimai – red. pastaba), po kurios čempionatas laikomas įvykęs.

Pasak V. Sabeckio, kiekvieno pratimo rezultatai rodo, kad dėl nugalėtojų vardų varžosi daug stiprių pilotų ir tokia dinamiška kova tikrai praturtina įspūdžius, bet iš kitos pusės priverčia preciziškai dirbti visas čempionato tarnybas.

Trečiasis pratimas prasidėjo sklandžiai, tik vienam čempionato lyderiui atviroje klasėje Bruno Gantenbrinkui prireikė iškart po starto grįžti ir po trumpos pauzės vėl pakilti. Visa tai nelabai pakenkė Vokietijos pilotui, nes jis 501,4 km distanciją įveikė penktas, o bendroje įskaitoje pakilo į pirmą vietą.

O šioje sklandytuvų klasėje trečiame pratime geriausiai pasirodė Kim Tipple iš Didžiosios Britanijos, antras buvo Markus Frank iš Vokietijos, trečią vietą užėmė čekas Tomas Randlia. Po trijų pratimų atviroje klasėje pirmauja minėtas B. Gantenbrink. Antrą vietą užima Janusz Centka iš Lenkijos, trečią – čekas Petr Krejcirik.

Lietuvis Gintaras Drevinskas buvo dvyliktas, o prieniškis Stasys Skalskis – dvidešimtas. Tiesa, G. Drevinskas po trijų pratimų išsilaikė pirmame dešimtuke (devintas). S. Skalskis bendroje įskaitoje yra 18-tas.

18 m klasėje tik Peter Eriksen trečiame pratime vėl pateko tarp prizininkų, kitas dvi vietas užėmė pilotai, kurie iki šiol buvo šešėlyje. Pirmą vietą iškovojo danas Arne Boye Moeller, antras buvo jau minėtas Peter Eriksen, trečią vietą užėmė Renald Termaat iš Olandijos.

Visgi, po trijų pratimų lyderių pozicijas išlaiko jau ne kartą prizininkais tapę pilotai. Pirmoje pozicijoje žengia Peter Eriksen, antrą vietą užima Karol Staryszak iš Lenkijos, trečią – jo tėvynainis Zbignew Nieradka.

Šioje klasėje Lietuvai atstovaujantys Gintautas Butnorius ir Mindaugas Žaliukas trečiame pratime atitinkamai užėmė dešimtą ir 24-tą vietas. Bendroje įskaitoje Gintautas yra vienuoliktas, Mindaugas – keturioliktas.

15 m klasėje trečią pratimą laimėjo Henrik Breidahl iš Danijos, Didžiosios Britanijos pilotas Chris Starkey buvo antras, o prancūzas Christophe Ruch – trečias. Pastarasis pakilo į antrą vietą bendroje įskaitoje, praleidęs į priekį tėvynainį Louisą Bonderlique. Trečias po trijų pratimų – Wojcik Lukasz iš Lenkijos.

Lietuvos pilotai trečiame pratime užėmė dvyliktą (Kęstutis Miliūnas) ir keturioliktą (Gintautas Zubė) vietas. Po trijų etapų jie užima atitinkamai 15-tą ir 16-tą vietas.

Organizatorių informacija

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: