© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

Turbūt daugelis iš mūsų planuojame šią vasarą sudalyvauti muzikiniame festivalyje. Tačiau vis daugėjant tokių festivalių skaičiui Lietuvoje tampa vis sunkiau išsirinkti sau artimiausią variantą. Kiekvienas iš jų skiriasi muzikos stiliumi, atlikėjais ir vieta.  Todėl pristatome Jums populiariausius šios vasaros rengiamus muzikinius festivalius Lietuvoje.

„Sūpynės“ – vienas iš geriausių visoje Europoje laikomų elektroninės muzikos festivalių. Rengiamas jau dešimtus metus iš eilės, pristatantis geriausius Didžiosios Britanijos ir Lietuvos ir kitų šalių atlikėjus. Tai vienintelė vieta Lietuvoje sutikti tokį platų pasirinkimą Didžiosios Britanijos garsiausių elektroninės muzikos atlikėjų. Festivalis vyksta vis toje pačioje vietoje – Pakretuonėje, Švenčionių rajone. Muzikos mėgėjams tai tikra atgaiva, nes renginiai vyksta miške, kur galima visiškai atsiriboti nuo civilizacijos. Šalia yra ir paplūdimio zona, kuriame poilsiautojai gali mėgautis vandens pramogomis.  Be to čia yra laukiamos ir šeimos, jiems suteikiama atskira, atokesnė zona, nuo jaunimo palapinių zonos. Kaip ir visuose kituose festivaliuose, šiame festivalyje yra draudžiami įsinešti alkoholiniai gėrimai, narkotinės medžiagos, vyksta griežtas apsauginių patikrinimas. Renginys trunka 3 dienas, kurio pradžia birželio 25 dieną. Išties tai unikalus renginys, kviečiantis susiburti visus elektroninės muzikos klausytojus į vieną užburiančią vietą.

„Galapagai“ – kelis metus iš eilės nominuotas kaip vienas geriausių nedidelių festivalių Europos kategorijoje. Festivalis pasižymi ne tik įvairių muzikos žanru, bet ir siūlomomis aktyviomis pramogomis. Organizatoriai orientuojasi labiau į populiarius pasaulio, Lietuvos atlikėjus ir taip jau kelinti metai pritraukia vis daugiau klausytojų. Šiais metais dalyvaus ir Eurovizijos, Estijai atstovavusi atlikėja Aminata, ypatingai sužavėjusi Lietuvos klausytojų publiką. Taip pat festivalis iš kitų išsiskiria plačiu hip – hop atlikėjų dalyvavimu. Jis išrinktas kaip draugiškiausias reperiams festivalis Lietuvoje. Gavus tokį neoficialų apdovanojimą, šiemet į festivalį kviečiamas ypatingas repo muzikos atlikėjas – amerikiečių legenda „Mobb Deep“. Festivalio organizatoriai skiria dėmesį ne tik muzikos klausytojams, bet ir gyvūnų mylėtojams. Kasmet rengiamos draugiškos šunų ir šeimininkų varžybos. Taigi norintiems praleisti vasarą turiningai ir aktyviai, sudalyvaukite Zarasuose rengiamame festivalyje, Liepos 24 – 25 dienomis.

© Mariaus Plečkaičio nuotr. / KaunoZinios.lt

„Tundra“ – tai vienas įdomesnių festivalių vyksiančių Lietuvoje. Čia grojama muzika yra kiek neįprasta ir nepritaikyta populiariąją šokių muziką klausantiems žmonėms. Festivalis pasižymi alternatyvia elektronine muzika, tokia kaip Techno, laužytų ritmų, psichodelinio transo ir chillout. Nors festivalis orientuotas į nestandartinius muzikos klausytojus, tačiau čia siūlomos ir aktyvios veiklos. Rengiami sportiniai, meniniai ir protiniai žaidimai, užsiėmimai. Festivalis pritaikytas ir siekiantiems savęs pažinimo, čia muzikos pagalba ir vykstančiais užsiėmimais yra gilinamasi į žmogaus pasąmonės mintis. Oficialiame jų tinklapyje festivalio aprašymas skamba išties unikaliai, meniškai ir net mistiškai. Tai festivalis atveriantis duris lyg į nepažintą savęs ir pasaulio vaizdą. Jau liepos 16 dieną turite galimybę pasinerti į dar neatrastą kelionę.

„Radistai village“ – šiais metais pretenduoja tapti didžiausiu šokių muzikos renginiu Lietuvoje. „Zip fm“ radistų organizuojamas festivalis jau antrus metus yra rengiamas „Obuolių saloje“ (Grabuosto ežero saloje). Daugiausia dalyvauja Lietuvos atlikėjai, tačiau šiemet pakviesti ir vieni populiariausių pasaulyje Didžiosios Britanijos atlikėjų, kaip Philip George, Chris Lake, Tough Love ir kiti. Festivalyje pasitiks ir tokia pramoga, kaip ir praėjusiais metais išbandyta ir pripažinta- „Silent disco“, kurioje muzika girdima tik per ausines. Tai atskira šokių aikštele, kurioje visi žmonės yra su ausinėmis ir gali muzika mėgautis ypač laisvai. Lankytojus linksmins ir speciali „Humoro klubo“ programa. Taip pat čia laukia ir vandens sporto, šokių užsiėmimai. Festivalis kviečia aktyvų ir linksmą jaunimo, norinčių liepos 17 dienos savaitgalį praleisti neužmirštamai.

© Margaritos Germanavičiūtės / KaunoZinios.lt nuotr.

„Granatos“ – tai trečius metus iš eilės vykstantis populiariausių Lietuvos ir užsienio muzikos festivalis. Kaip ir visuomet klausytojus kviečia atvykti į Lietuvos kultūrinę vietą  – Rumšiškių lietuvių liaudies buities muziejų. Festivalis būtent ir išsiskiria unikalia renginio vieta, nuostabia gamta, garsia kultūrine vietove ir priėjimu prie Kauno marių. Šiaip metais taip pat organizuojamos 3 renginio dienos, per kurias turėtų pasirodyti per 30 artistų ir grupių. Dalyvaus būrys žinomų Lietuvos atlikėjų, tokių kaip „Jazzu“, „Skamp“, „Liūdni slibinai“, „Colours of bubbles“ ir kiti. Taip pat išvysite šių metų Eurovizijos nugalėtoją Mansą Zelmerlöwą, pasaulinio garso atlikėją Jassie Ware, grupę „Clean bandit“ ir kitus. Festivalyje laukia ir įvairios pramogos, pradedant gigantiškų šachmatų turnyru ir baigiant ekstremaliu šuoliu į vandenį nuo vandens katapultos. Tai muzikos ir pramogų fiesta, skirta mėgstantiems aktyvų poilsį ir kokybišką muziką klausantiems žmonėms.

 „Karklė“ – tai vienintelis festivalis Lietuvoje, vykstantis prie Baltijos jūros. Jau šeštus metus iš eilės organizuojamas tarptautinis muzikos ir meno festivalis, Karklės kaimelyje. Praėjusiais metais renginį gadino nepavykusios oro sąlygos, nenustojantis lietus sudaręs ištisus purvynus.  Tačiau šįmet organizatoriai sumažino bilietų kiekį, iki 10 tūkstančių. Tokiu būdu bus galimybė mėgautis didesniu komfortu ir išskirtinumu poilsiaujant šalia Baltijos jūros. Čia dalyvaus pasaulinio garso atlikėjai, tokie kaip Gus Gus, Tensnake, Rudimental ir kiti. Taip pat poilsiautojus lepins ir įvairūs paplūdimio, vandens sportai, kaip tinklinis, baidarės ir kiti. Vasaros pabaigoje, rugpjūčio 16 dienos savaitgalį bus galimybė pasinerti į kurortinėje vietoje organizuojamą muzikinį festivalį.

Taip pat skaitykite: Antony Hegarty – kerintis ir neįprastas

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: