Televizijos serialo „Broadchurch“ kadras

„Broadchurch“ – britų kriminalinė drama, sulaukusi teigiamų įvertinimų ir aukštų žiūrimimuo reitingų. 8 dalių seriale pasakojama apie Dorset grafystėje, Anglijoje,  įvykdytą vienuolikmečio žmogžudystę ir jo žudikų paieškas. „Broadchuch“ sėkmė įkvėpė amerikiečius perdirbti istoriją pritaikant ją savo auditorijai. Amerikietiškoji serialo versija turėtų pasirodyti kitais metais.

Serialą prodiusavo britų klimės dramaturgas Chris Chinball. Jis išpopuliarėjo po mokslinės fantastikos serialo „Doctor Who“ pasirodymo. Vėliau sekė kitas jo kūrinys-„Torchwood“, pasakojantis apie ateivių medžiotojus. Po gana sėkmingo debiuto atėjo eilė ir kiek kitokio pobūdžio serialui – „Broadchurch“. Pastarasis sulaukė teigiamų įvertinimų ir visuomenės susidomėjimo.

Šiame detektyvineme TV šou galima išvysti ir žinomus veidus, joje vaidina David Tennant, žinomas iš ankstesnio Chris Chinball prodiusuoto serialo „Doctor Who“ bei filmo „Harry Potter and the Goblet of Fire“, jame atliko Bartemius Croach Junior vaidmenį. Kita žinoma aktorė – tris kartus BAFTA TV apdovanojimus laimėjusi Olivia Colman. Ji yra vaidinusi serialuose „Green Wing“ (2004-2006), „Beautiful People“ (2008-2009), „Rev.“ (2010-2014), „Twenty Twelve“ (2011-2012). Taip pat filmuose „The Iron Lady“ (2011), „Queen Elizabeth, The Queen Mother“ ir t.t.

Televizijos serialo „Broadchurch“ kadras

Minėtieji aktoriai ir yra pagrindiniai „Broadchurch“ veikėjai. Serialo centre-vienuolikmečio berniuko, gyvenusio Dorset grafystėje, žmogžudystė ir detektyvų Alec Hardy (Tennant) and Ellie Miller (Colman) siekis ją išaiškinti bei surasti nusikaltėlį.

Chis Chinball apibūdino šį serialą, kaip kurtą su meile, mat jis visada norėjo sukurti dramą, vaizduojančia kaip mirtis gali daryti įtaką mažose bendruomenėse. Beje, prodiuseris ir pats gyveno netoliese Dorset grafystės. Idėja sukurti kažką tokio jam gimė jau 2003 metais, tačiau tada jos neįgyvendinus, mintis atgijo po beveik dešimties metų – 2011-aisiais, tada ir pradėjo vystytis detektyvinės dramos užuomazgos bei planai jį apskritai kurti. „Broadchurch“ buvo filmuojamas 2012 metų rugpjūčio-lapkričio mėnesiais.

Televizijos serialo „Broadchurch“ kadras

Pirmosiose serijose užmintos mįslės turėjo išties teigiamą efektą, nes serialas sudomino labai plačias auditorijas, jo žiūrimumo reitingas pasiekė daugiau nei 6 milijonus žiūrovų.  Vieno interviu metu Olivia Colman patvirtino, kad tik keturi kūrybinės grupės nariai žinojo kas yra nusikaltėlis, nužudęs berniuką, būtent tai ir leido dar geriau įsijausti į vaidmenį ir pasiekti kokybės, kuri buvo įvertinta.

Televizijos serialo „Broadchurch“ kadras

Serialas laimėjo „Freesat“ apdovanojimą kaip „geriausias birtų TV serialas“; „TV Choice“ kaip „geriausia nauja drama“, šiuose apdovanojimuose David Tennant pelnė ir geriausio aktoriaus vardą už Alec Hardy vaidmenį; tuo tarpu Olivia Colman geriausia aktore buvo pripažinta „Broadcasting Press Guild Television and Radio“ apdovanojimuose. Šiais metais „Broadchurch“ garso takelis buvo pripažintas geriausiu „2014 Televisual Bulldog“ apdovanojimuose. Detektyvas taip pat buvo nominuotas ne vienuose prestižiuose apdovanojimuose.

Verdiktas: 9/10

„Broadchurch“ patiks ne tik detektyvų ir mistinių istorijų mėgėjams, bet ir kur kas platesniam ratui žmonių. Jau po pirmos serijos, nesinori atsitraukti nuo ekrano, smalsu sužinoti kas vyks toliau. Profesionalus kūrybinės grupės darbas ne tik pritraukia žiūrovo dėmesį, bet ir leidžia jam nejučiomis įsijausti į serialo vyksmą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: