Vatsalas Kataria – neeilinis kūrėjas. Jis dar visai neseniai, prieš šešis mėnesius, pradėjo kurti konstrukcinius modelius, kurie daro neišdildomą įspūdį savo tikrumu. Įsikūręs Naujajame Delyje fotografas stato įspūdingus modelius, kurių medžiagos kainuoja visai nedaug, tačiau galutinis rezultatas – stulbinantis.

Jo kūrinių konceptai prasideda nuo lekiančių ralio mašinų iki ramių salų oazėje. Kiekvienas darbas buvo konstruojamas su meile, ir tai padeda autoriui vis labiau tobulėti. Pats Vatsalas Kataria yra 27-erių metų Indijos pilietis, užsiimantis komerciniais natiurmortais ir maisto fotografijomis. Jis pasakoja, jog vieną dieną, kai neturėjo darbo, savo ,,Instagram“ paskyroje pamatė žaislinį automobilį prie krioklio. Ir tai davė peno kūrybai pasireikšti.

Vatsalas pradėjo eksperimentuoti, ir pirmoji savaitė buvo labai sunki, su gausybę nesėkmių. Kitą dieną, vėl ėmėsi darbų ir taip 6 mėnesius dirbo, kol buvo išmokta tinkama technika įgyvendinant šią kūrybinę idėją.
vat-kat-miniature-photography-3Vatsal-Kataria-minature-photo-shoot-3Domėdamasis kūrybiniais metodais, kurie padėdavo prie fotografijų, niekada negalvojo, jog miniatiūrinės konstrukcijos bus jo ateities planuose. Tai buvo spontaniška. Vatsalas Kataria teigia, jog jis net nenutuokė, kaip reikia padaryti šią konstrukciją su snieguotu ,,Audi“ markės automobiliu. Jau buvo planavęs mesti šį darbą, nes tai atrodė per sunku paversti vaizduotę realybe, tačiau susiėmė ir kantriai konstruodamas modelius tęsė savo darbą.

Vatsal-Kataria-minature-photo-shoot-4

vat-kat-miniature-photography-2

vat-kat-miniature-photography-4

Patį pirmąjį kūrinį buvo sunku ne tik sukonstruoti, bet ir nufotografuoti, nes buvo idėja, bet ne planas. Fotografas žiūrėjo daugybę pristatymų internete, kaip naudojant standartinius produktus, modelius, įterpti miniatiūrines detales, kurios kainuodavo brangiai. Tačiau dirbant namų sąlygomis tai kainavo daug pigiau.

vat-kat-miniature-photography-9

vat-kat-miniature-photography-15

Gaminant kalnus, tai pat buvo didžiulis iššūkis, nes nežinojo kaip juos tinkamai sukonstruoti. Tačiau po 6 nesėkmių – vienas gavosi tobulas. Vėliau sugalvojus pridėti sniego, buvo neįmanomai sunku sugalvoti buitinę jo atmainą. Miltai nebuvo tokie balti, kokio reikėjo, todėl suradus cukraus pudra tapo viena iš pigiausių detalių šiame projekte.

Vatsal-Kataria-minature-photo-shoot-5

vat-kat-miniature-photography-8

Vatsal-Kataria-minature-photo-shoot-6

Vieną tokį projektą pagaminti užtrunka nuo 3 iki 15 dienų. Tai labai priklauso nuo sunkumo ir detalių skaičiaus. Ir, kaip teigia pats fotografas – tokius projektus gaminti gali tik labai kantrūs žmones, nes procesas vyksta ne vieną dieną. Padarius vieną klaidą, gali griūti viskas ir nebeatrodyti tikroviškai.

Vatsal-Kataria-minature-photo-shoot-1

Vatsal-Kataria-minature-photo-shoot-2

Vatsalo foto projektai buvo paviešinti internete ir sukėlė didžiulį susidomėjimą. Jam rašė tūkstančiai žmonių iš viso pasaulio, jog tai labai įkvepia ir jie darys viską, kad pasiektų savo tikslų.

Vatsal-Kataria-minature-photo-shoot-11

vat-kat-miniature-photography-7

Vatsal-Kataria-minature-photo-shoot-9

Vatsal-Kataria-minature-photo-shoot-10

Vatsal-Kataria-minature-photo-shoot-7

Vatsal-Kataria-minature-photo-shoot-8

vat-kat-miniature-photography-10

vat-kat-miniature-photography-12

Taip pat skaitykite: Fantastinės akimirkos iš svajonių šalies [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: